No em considere una persona analfabeta ni molt menys, però he de reconéixer que la notícia que acabe de llegir fa pocs minuts publicada en un dels periòdics locals m'ha deixat més que descol·locat: "Bankia elige a las 15 startups para acelerar y creará un Fintech Club".
L'he haguda de llegir vàries vegades... startup? Fintech club? De veritat, jo no sé a vosaltres, però a mi, em sonava a música celestial i per més que tractava d'imaginar no arribava enlloc; tal vegada podia tenir relació amb algun aspecte econòmic, financer o semblant, però....
Així que com sóc de caràcter curiós he buscat a la internet per informar-me i, vet per on, tot un nou món s'ha obert als meus ulls.
Resulta que una startup pot definir-se, si fa o no fa, com una empresa de nova creació que presenta grans possibilitats de creixement i, a vegades,un model de negoci estable, és a dir, una companyia més o menys gran, dissenyada per créixer de manera ràpida; empreses que, naturalment, es recolzen en la tecnologia, estan relacionades amb el món de la internet i mostren un alt nivell de projecció, de potencial per convertir-se en grans negocis.
I fintech? Sembla és un mot que prové de la contracció de les paraules angleses "finance i technology", de manera que engloba els serveis o empreses del sector financer que aprofiten les tecnologies més modernes per crear productes innovadors. Empreses tecnològiques que tracten d'aportar noves idees aplicables als serveis financers, demostrant que existeix una altra forma de gestionar els diners, d'una manera més ràpida, còmoda i transparent. En definitiva, desenvolupament de serveis financers basats en la innovació tecnològica.
Una vegada situats, més o menys, allò que vol dir-nos la notícia de Bankia és que es tracta de trobar empreses, companyies, que desenvolupen serveis diferents que siguen cada vegada més àgils i innovadors beneficiant i millorant els hàbits de vida dels usuaris.
Exemples de startups internacionals van ser en els seus orígens Google, Twitter, Facebook, Tuenti o Privalia I, vet per on, ací al nostre poble, a Castelló, sembla hi ha un bon planter d'emprenedors, d'innovadors de creadors de startups.
En voleu uns exemples? Ací van...
Paynopain és una firma castellonenca creadora d'un producte "Easy Go Band", una polsera per al control d'accessos, pagaments i identificació d'usuaris, que sembla està tenint molt d'èxit.
Advertissim, una altra empresa startup, ha suposat una revolució en el camp de les comunicacions, oferint accés a la comunicació en aquells llocs que fins ara era quasi impensable, cas dels interiors dels ascensors o de cabines, amb pantalles publicitaries, amb un més que notable èxit.
I en aquest món tan desconegut i intrigant, destaca a escala internacional des de fa ja uns quants anys el que ja anomenen "Steve Jobs de Castelló", Pep Gómez, creador d'una de les primeres startups, Fever, una aplicació per a mòbils orientada a l'oci i que està triomfant als Estats Units.
I en aquestes estem quan ens assabentem que la Diputació de Castelló ha rebut aquesta mateixa setmana el premi de la Unió Europea a l'administració pública "Best Public Administration for Startups Award", reconeixent la seua tasca i esforç en favor de les startups i organització d'esdeveniments en suport a l'emprenedurisme.
I jo sense assabentar-me, que gran és el món!!!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada