La ciutat

La ciutat

dissabte, 2 de setembre del 2023

Senior living

És un fet constatat que l'envelliment de la població està provocant a la nostra ciutat, com està passant a la resta del territori nacional, que el creixement vegetatiu en els darrers anys siga negatiu. Així ho confirmen les darreres dades fetes públiques, les referents a l'any 2021, en què a la província, davant les 5.934 defuncions, va haver-hi 4.063 naixements. Només el fenomen migratori ve a pal·liar, en part, que la població sobretot l'escolar, tot i sofrir una davallada, aquella no siga encara dràstica.

Al mateix temps la piràmide de població d'Espanya segueix la seua evolució amb un augment de l'edat mitjana i un augment de la proporció de persones grans. Les dades del 2021 fiquen de manifest que, al País Valencià, vora el 20% de la població, aproximadament 1 milió de persones, superen els 65 anys i amb una esperança de vida mitjana per dones i homes, situada en els 85 i 79,5 anys respectivament.

Dues realitats comencen a ser i seran en un futur no llunyà, de continuar la tendència manifesta d'aquests dos fets, ben evidents: sobraran escoles i faltaran residències de gent gran.


La primera té fàcil solució
, anar reduint el nombre d'alumnes per aula i així facilitar un aprenentatge més individualitzat, més personalitzat; la segona necessita noves iniciatives, d'implementar noves maneres de viure.

I tot açò "ve a cuento" perquè acabe de llegir una notícia referent a què una empresa valenciana d'inversió immobiliària uneix el seu esforç comercial al grup castellonenc Grupo Gimeno per impulsar la promoció d'actius "senior living", que he pogut esbrinar que es tracta d'un nou producte residencial que imita les tradicionals residències de gent gran, però on els usuaris viuen amb total independència en espais privats, compartint zones comunes.

Açò del senior living em sona molt a aquelles inversions que, no fa massa anys, van estar també de moda, la creació de les residències d'estudiants. Sembla que el canvi demogràfic porta noves necessitats i els interessos dels inversors marquen noves tendències de mercat. Els avis, les persones grans seran, a partir d'ara, uns elements de negoci...


Vet per on el futur pròxim no són els joves, és la gent gran, i les empreses immobiliàries canvien d'estratègia
; tot i que els edificis d'habitatges de lloguer i les residències d'estudiants continuen sent elements "golosos", la tendència és apostar pel segment de la salut a través del desenvolupament de centres assistencials i projectes de sènior living.

No sabem com es materialitzarà aquesta unió ni pel que respecta a la ubicació del nou projecte, ni grandària, ni serveis, però de segur que, tal com evoluciona la població, si el futur centre compta, com és d'esperar, amb totes les mesures necessàries per a garantir la tranquil·litat i la seguretat dels residents i els seus professionals treballen en la promoció de l'autonomia personal i l'atenció a persones en situació de dependència, de segur que el negoci serà més que beneficiós, tant pels uns, inversors, com pels altres, residents.


Si a l'augment constant de persones grans que hi vivim tota la vida a Castelló, li afegim el clima càlid i els serveis i les activitats que ofereix la nostra ciutat i que estem en un lloc atractiu per viure i retirar-se, de segur que, d'haver prou oferta la població de gent gran forana que passaran a ser veïns cada vegada serà major, i per tant calen noves fórmules residencials per a donar resposta a les necessitats del món sènior

El futur de la ciutat també passa per la gent gran; els asilos i geriàtrics tenen els dies comptats, el futur és l'habitatge en comunitat, amb serveis i comoditats adaptats als seus gustos i necessitats de cadascú, benvinguts els seniors livings!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada