Internet no para de sorprendre'm. Sabia que dels 365 dies d'un any, quasi tots tenen la seua celebració "internacional", aquelles dates reconegudes internacionalment per commemorar un fet o lluitar contra un problema. Sense anar més lluny i només comptabilitzant els que són patrocinats per les Nacions Unides, aquest mes d'agost hi ha nou, que van des del dia Europeu de Commemoració de l'Holocaust Gitano, del passat dia 2, fins l'internacional en suport de les Víctimes de desaparicions forçades, el pròxim 30, passant entre d'altres, per l'internacional de l'Orgasme Femení (el propvinent 8) o contra els assajos nuclears (el dia 20).
Sensibilitzar, conscienciar, cridar l'atenció, assenyalar que hi ha un qüestió sense resoldre, un assumpte important i pendent a les societats perquè, a través d'aquesta sensibilització, els governs i els estats actuen i prenguen mesures o perquè la ciutadania així ho puga exigir als seus representants, és el seu objectiu primer. I, això, està bé, molt bé, en molts casos, però...
En l'actualitat hi ha uns 900 dies commemoratius, i als proclamats per l'oficialitat, s'uneixen altres promoguts per associacions o particulars, amb un ventall de finalitats que van des de la influència fins a la ressonància; només com a exemple cal citar, el dia de quedar-se adormit (28 de febrer), el dia de l'aneguet de goma (11 d'abril), el de parlar en un ascensor (25 de juliol), el del formatge florit (9 d'octubre) o aquell que, si volem estar "a l'última" haurem de celebrar hui mateix, el dia Internacional de la Cervesa.
Així és, hui primer divendres del vuité mes de l'any, cervesers de tot el món estan de celebració. Cada primer divendres d'agost, se celebra, des del 2007, el Dia Internacional de la Cervesa, en ser una de les begudes fermentades més antigues i consumides. Cada vegada són més els països que se sumen a aquesta data que ja compta amb 207 ciutats i 50 països a la llista, des dels inicis de la celebració ja fa 25 anys. Encara que alguns es mantenen ferms a les "seues" festes, com Alemanya que celebra el seu Dia de la Cervesa el 23 d'abril o el seu, més que famós a nivell mundial, festival de la cervesa o Oktoberfest a l'octubre.
Els ciutadans del nostre territori són molt donats a prendre aquesta beguda en qualsevol ocasió consumint una gran quantitat de litres de cervesa per persona i any. Tot moment del dia és bo per acostar-se a un bar i demanar una canya o un terç. El bon temps també anima que les persones isquem de casa i ens acostem a aquests establiments per gaudir d'aquella beguda tant refrescant.
Crida l'atenció que dels països europeus consumidors, Espanya ocupe el nové lloc, encapçalat aquest rànquing per la República Txeca, Polònia i Alemanya, i que de les 20 ciutats més cerveseres europees quatre siguen municipis espanyols: Madrid, Sevilla, Màlaga i Barcelona, amb un consum mitjà de 104 litres per cap i any.
I què dir del consum a Castelló? Cal distingir clarament segons l'època de l'any. En conjunt més del 60% del consum anual es realitza fora de la llar i és, la beguda freda més consumida a l'estiu. Sens dubte un dels factors principals que influeixen en l'èxit d'aquesta beguda és el turisme, ja que una de cada quatre és ingerida per un visitant entre els mesos de juny i setembre, espai temporal en què "es beu" el 31% de la cervesa de tot l'any.
Estrella Galícia, Cruzcampo, Mahou, San Miguel, Alhambra, Damm o Heineken es reparteixen la quota, però, alguna cosa està canviant, i cada any que passa, van adquirint cos al nostre estimat Castelló les anomenades produccions artesanals, cas de les diferents varietats de Castelló Beer Factory, Cervesa Montmirà, Badúm, Isanbeer o Canabeer, cerveses no industrials, cerveses amb ànima.
De segur que, a tu que açò llegeixes, se t'acudeixen moltes possibilitats per celebrar aquest Dia Internacional. A la teua terrasseta preferida en qualsevol racó de la ciutat, en el lloc de vacances que tens anotat a la teua agenda, amb una persona especial, en got de canya, directament del botellí o gaudint d'una cervesa amb més cos i escuma al teu got preferit, a casa, sota les aspes del gran aparell ventilador... Això és vida, beu amb moderació i salut!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada