La ciutat

La ciutat

dissabte, 13 de maig del 2023

Per fastiguejar...

És veritat que la pluja fa més que falta al nostre territori. Fa un bon grapat de setmanes que "no cau una gota". Les prediccions anunciaven per ahir divendres una minsa possibilitat que, un front, procedent de l'oest, arribara a l'interior de la província, però que difícilment portaria aigua a la costa.

Castelló es preparava per a iniciar un cap de setmana reblit d'actes, presentacions polítiques, actuacions musicals, nit de l'art, festival de danses..., la majoria a celebrar als carrers, parcs i places del poble. A partir de mitja vesprada la ciutat va començar a tenyir-se d'un aire fester, a la vegada que, el sol, de manera tèbia, es mantenia a l'horitzó tot i que els núvols anaven avançant des de l'interior.

Amb aquest panorama, a les set i mitja de la vesprada, va començar a la plaça Major la primera jornada de la 38a edició del Festival de Danses de l'Antiga Corona d'Aragó. D'acord amb el guió establert, després del moment inaugural, van ser primer l'Agrupació Folklòrica El Millars i a continuació l'agrupació mallorquina Sa Sínia de Consell qui van anar ocupant l'escenari, mentre l'oratge, cada minut que passava, es tornava més i més inestable.


Amb les darreres notes i passos del grup de Mallorca, van començar a caure "unes gotes",
tot semblant que no arribarien a ser molestes, però en el moment en què va sol·licitar-se la presència d'autoritats pel protocol·lari lliurament de guardons, les gotes van ser més persistents, i el públic, que no ho esperava, va començar a abandonar els seus seients i buscar un aixopluc.

Aquesta circumstància va fer que, des del comité organitzador es prenguera la decisió de suspendre momentàniament l'acte, a l'espera de l'evolució del temps. Tots els grups i un bon grapat de públic, van continuar la festa improvisant músiques a sota dels porxos de l'ajuntament, amb les ganes de festa "i marxa" del grup mallorquí.

La pluja no anava a més, però tampoc a menys, gotejava, però no plovia, tots miraven el cel, per moments semblava negre i per moments lluïa el sol; micròfons, altaveus, cables, fils i sobretot escenari, tot anava mullant-se, les cares de preocupació eren evidents i el temps passava...


Transcorreguda una mitja hora, ja no plovia, i de fet ja no va ploure més, però l'acte no podia continuar, resultava més que perillós pels balladors que podien sofrir alguna relliscada; tampoc hi havia temps material per traslladar a un altre indret les actuacions pendents dels grups de Catalunya i Aragó; amb molt de pesar la jornada va ser suspesa i allò va acabar amb "un goig sense alegria", o com diuen en castellà "todo mi gozo en un pozo".

Atenent els models de l'agència estatal de meteorologia, es pronosticava per ahir divendres a la nostra ciutat, una probabilitat de pluja situada concretament al tram horari entre les 12.00 i les 18.00 hores del 70%. No va caure ni una gota, i les poques que van caure ho van fer després, al voltant de les 20:30 hores.

Almenys haguera plogut amb ganes que falta fa, però el que va fer-nos el temps ahir en aquelles hores va ser fastiguejar, ja que a la nit, tot i estar ennuvolat, va mantenir-se un temps estable, la qual cosa va permetre la realització d'altres moltes activitats previstes i tot i que es van veure alguns paraigües, aquells no van arribar a ser en cap moment necessaris. Mireu si va arribar a ploure que, a sota dels arbres, no va arribar a mullar-se el terra!!!


La pluja no em resulta molesta gairebé mai, ni tan sols si m'arriba a enxampar d'imprevist; però ahir va ser diferent.
Va ploure només per molestar, per deslluir un acte preparat amb molta il·lusió; almenys ho hauria fet amb certa gana, i haguérem vist bassals plens d'aigua, però no, el front va arribar i va passar amb més pena que glòria i les quatre gotes només van ser un fastig.

I com que no es consola qui no vol, encara sort que la pluja no ens va fastiguejar tota la nit i vam poder gaudir de moltes de les altres activitats programades. Castelló canta, balla, passeja, visita, bull, en aquest mes de maig...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada