La ciutat

La ciutat

dilluns, 30 de març del 2015

Curiositats municipals


Transparència Internacional (TI) es l'única organització no governamental a escala universal dedicada a combatre la corrupció, actuant sobre la societat civil, el sector privat i els governs en una ampla coalició global.

Abasta les diferents facetes de la corrupció, tanta a nivell local, autonòmic, com nacional i internacional, en el marc de les relacions econòmiques, comercials i polítiques. A nivell de política local, els capítols de Transparència Internacional incidixen en el benefici d'una major transparència i de l'acompliment del principi de rendiment de comptes.

Tal vegada per això o perquè així ho demana i s'establix en la Llei 11/2007, de 22 de juny, d'accés electrònic dels ciutadans als Serveis Públics i la Llei 19/2013, de 9 de desembre, de transparència, accés a la informació pública i bon govern, el consistori castellonenc, el nostre ajuntament, té “penjada” a un apartat del web municipal, una informació estructurada en sis apartats o categories, mitjançant la qual, qualsevol ciutadà, pot conèixer i obtenir informació sobre la pròpia Corporació Municipal, l'organització de l'Ajuntament, contractacions i costos dels serveis públics, així com informació en matèria d'urbanisme, obres públiques i medi ambient.

És molta la informació que pot consultar-se i de tota ella, alguna realment resulta molt i molt curiosa, com per exemple la relació individualitzada de càrrecs de confiança de l'Ajuntament amb l'import individual de les seues retribucions.

Quantes diríeu eren a la fi de mes de setembre del 2013 les persones que conformaven aquest personal eventual? I més encara, quants diners es destinen per pagar el treball d'aquestes persones? No cal que ho busqueu, ja ho he fet jo: 20 persones amb unes despeses en total mensuals de 28.122,35 euros, des del Cap de Gavinet de l'Alcaldia fins el darrer dels Auxiliars dels diferents grups municipals.

Més curiositats: Quants efectius diríeu tenim a la nostra policia local? Si, conteu-los tots, intendents, inspectors, oficials i agents... 100? més, 200? més... exàctament 278. I bombers? En total 124 i AMU's? A peu de carrer 45.

Tal vegada un dels apartats que resulta més curiós és aquell que especifica el nombre de vehicles oficials adscrits a l'ajuntament i agrupats en 9 categories; destinats a l'alcaldia, als funcionaris i a la corporació: 6, a l'agricultura, -supose serà pels guàrdies de camp- 13, a les diferents brigades municipals 35, a urbanisme i serveis públics 9, a mobilitat urbana 8, a protecció civil 4 i SAMU 2, als bombers 17, i al servei de policia local 71, total... 166, de tots ells, per mi, els més curiosos han resultat ser 4 ciclomotors “vespino” adquirits el 2003. I quin diríeu són els més antics de tots i on estan destinats? Un camió autobomba i un camió autoescala “Magirus”, adquirits el 1967 i 1968 respectivament i destinats, naturalment, al servei dels bombers.

També resulta curiós poder consultar els pressupostos de l'Ajuntament, del Patronat d'Esports, de Festes o de Turisme, així com els detalls dels pagaments realitzats i aquells que resten pendents, encara que com dic, moltes d'aquestes dades corresponen, en molts casos a l'any 2013.

Un altre apartat que resulta interessant és aquell que fa referència al Pla General d'Ordenació Urbana i les seues diferents modificacions, així com aquell que reflectix els plecs i els criteris de licitació de les obres públiques, o com, per exemple, van repartir-se l'any 2014 els 48.700 euros que el negociat de cultura va destinar a subvencionar les diferents associacions culturals que van realitzar activitats al nostre poble.

I així podríem seguir, però crec és millor que cadascú s'endinse en allò que més l'interesse, per això us deixe l'enllaç corresponent... de segur trobareu aquestes i altres moltes CURIOSITATS MUNICIPALS, de veritat, paga la pena.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada