La ciutat

La ciutat

dijous, 30 de desembre del 2021

La carta als Reis...

Sembla que aquest any l'equip de govern del nostre ajuntament ha arribat a temps, presentant-nos "la carta" conjunta de tot allò que han consensuat per demanar ens porten per a la nostra ciutat, ses majestats d'orient, abans que ens visiten el pròxim 5 de gener.

Feia anys que per ficar-se d'acord en tot allò que s'havia de demanar, s'havia perdut el costum d'escriure quan tocava la tradicional carta anual amb les peticions, i com que no arribava a temps, els mags, ens portaven allò que els hi semblava bé, no sempre del gust de tots.

Són moltes les ocasions en què "els majors", aquells que ja no tenim la innocència dels infants, escrivim la carta als reis, en aquests dies previs a la seua arribada, demanant el que és essencial, invisible als ulls, com salut, paciència, saviesa, capacitat de comprendre o generositat amb la promesa de fer bon ús de tot allò que ens puguen portar.


Però tot i ser conscient de la quantitat de peticions materials que reben aquests dies, sobretot de part dels veïns i veïnes més menuts del nostre poble, està bé que "els que ara manen" demanen la col·laboració dels mags, per mirar d'aconseguir per la ciutat, allò que, com a humans, tal vegada siguem incapaços de fer realitat.

I és que la carta que aquest any s'ha enviat des de l'ajuntament, a més a més de ser molt extensa, suposarà, tot i ser mags, un gran esforç per Melcior, Gaspar i Baltasar i, de segur, que moltes coses de les demanades, malgrat la voluntat de ses majestats per complir amb les peticions municipals, quedaran en un no res., i caldrà tornar-les a demanar l'any vinent a veure si hi ha més sort.


I ara caldria saber quines són les peticions, no? Llegiu, llegiu les més cridaneres...

+ Un corredor mediambiental pel riu sec.

+ Millora de la mobilitat, tant per a ciclistes com per a vianants, en l'avinguda de Lledó.

+ Acabament del Centre d'Envelliment Actiu i Saludable.

+ Millora del Camí La Ratlla.

+ Servei de transport a demanda en urbanitzacions i barris perifèrics.

+ Rehabilitació de l'edifici de la Pèrgola.

+ Remodelació i conversió en zona de vianants de la plaça de la Pau.

+ Plataforma Informàtica Integral Multi-Agència per a Seguretat i Emergències.

+ Panells d'informació dinàmica en parades de la xarxa de transport públic.

+ Subministrament i posada en marxa d'una targeta ciutadana Smart.

+ Portal Ciutadà.

+ Reurbanització de l'avinguda del Castell Vell, Les Galeres, el barri de la Guinea i la Quadra Saboner.


(Podeu llegir la carta sencera punxant ACÍí)

Està bé que l'equip de govern, encapçalat per l'alcaldessa que és qui firma la carta, demanen tot allò que els hi faça il·lusió, però una altra cosa serà el que "ens deixen". Els mags són conscients que aquest 2021 la pandèmia ha suposat un repte per a la gestió de l'Ajuntament, però el projecte de ciutat no pot quedar paralitzat i, per això, malgrat les dificultats afegides que implica aquesta crisi de caràcter global, la carta busca projectes per millorar la qualitat de vida de la ciutadania.

Cal mirar el futur amb confiança, amb alegria. Cal afrontar un nou any amb il·lusió i energia. Estic segur que tot el que es demana no podrà ser que arribe. Però per poc que "ens porten", de segur que, en les circumstàncies actuals, haurem d'estar contents i la ciutat, amb l'ajuda de tots, els mags inclosos, no deixarà d'avançar cap a un futur més enriquidor.

1 comentari: