La ciutat

La ciutat

dimarts, 6 d’octubre del 2015

La cultura com a eix vertebrador de la societat.



 Castelló ha estat sempre un poble amb llarga tradició artística i cultural. El desenvolupament de les arts i la promoció de les festes arrelades a la nostra terra són fets que han anat sempre lligats al caràcter dels castellonencs. I així ha volgut quedar reflectit en les nombroses activitats programades al llarg de tot l‘any per l‘Ajuntament o per les diverses entitats del municipi, de manera que podem dir sense por a equivocar-nos que la cultura és un dels principals actius i referents de la nostra ciutat.

Tanmateix sembla que en els darrers anys de govern municipal del PP a Castelló, la cultura era “un oasi”, un espai de continuïtat, un fer any rera any una programació més o menys de qualitat, però sense massa innovació.
 
L'arrivada d'un nou govern, d'unes noves forces polítiques, a més a més de donar un nou impuls a les polítiques socials i començar a corregir les ferides que la crisi ens ha deixat, ha posat en valor, en un lloc destacat del nou organigrama municipal la cultura, tant des del punt de vista de la gestió com de la posada en pràctica de noves experiències culturals, demostrant que la política cultural es pot fer d’una altra manera i és aquesta altra manera, precisament, la que Verónica Ruíz, la nova regidora desplega en tots els àmbits de la gestió ciutadana, amb l'impuls a la creació de noves eines d’articulació social, amb treball i diàleg permanent amb un teixit associatiu que ja existeix i amb noves incorporacions per aconseguir que la cultura retorne a la ciutadania el que la mateixa ciutadania està produint.

Per tant, el suport i la difusió és un dels principals objectius i repte sobre el qual se sosté el treball de l’àrea de Cultura de l’Ajuntament de Castelló. Per assolir aquest objectiu, es desenvolupen diferents programes en l’àmbit artístic i musical i es promouen també tot un seguit d’activitats de lleure, impulsant i coordinant una sèrie d’activitats culturals a través dels diversos escenaris possibles.

La comprovació de tot el que dic, vam tenir-la ahir mateixa, quan la regidora va presentar la programació cultural preparada per al mes d’octubre. Així, el Consistori de la capital ens convida a gaudir, al públic de totes les edats, de més de 50 actes culturals i artístics, agrupats en 15 àrees diferents.

Mostra d'arts escèniqiues, actuacions musicals, teatre i titelles, fira musical TroVam, cercavila 9 d'Octubre, concerts de la banda municipal, partides de pilota valenciana, cicle “lunes concierto”, concerts al templet, volta a peu per les ermites, passadís de les arts al Ribalda, mostra d'indumentària, exposicions, activitats en biblioteques, fira del llibre antic... seguim?

Ara només un prec, cal ficar en marxa, el més aviat possible, per completar aquest nou engranatge, el nou Consell Municipal de Cultura que, des d'un àmbit de participació obert, deliberatiu i per què no vinculant, de segur tindrà molt a dir i a aportar en aquesta nova etapa.

Inici de tardor a Castelló, retrobament del veïnat, nou curs, i nou impuls cultural com a instrument dinàmic, cohesionador, creatiu, popular i contemporani. Per molts anys !!!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada