La ciutat

La ciutat

dimarts, 26 de setembre del 2017

Misteri resolt!!!



"Construiré mil ponts mil vegades / Construiré mil ponts mil vegades,/ sols per estar amb tu. Sé que visc en els teus pensaments quan rius,/ quan mires,/ quan abraces... Hi ha moments que em parles poc,/ o em calles. En ocasions les paraules són escasses,/ o penses que no em necessites. Encara que no m'escoltes, o que fins i tot / arribes a oblidar-me, no m'importa./ Perquè el que realment importa, el més poderós/ és que, des de la primera paraula fins a l'última,/ sempre estaré al teu costat."


Ahir mateix va sorprendre'm que el Conseller d'Educació de la Generalitat Valenciana, i més que amic, Vicent Marzà, es fera unes fotografies a un dels jardins interiors de la Conselleria amb una caixa que, segons ell mateix, contenia un regal que li havien fet arribar en aquell precís instant i que li feia més que il·lusió. En les seues pròpies paraules: "M'ha arribat aquesta samarreta d'una marca valenciana que batega per nosaltres i construeix Ponts", i acabava amb un contundent "m'agrada!!!"

Vaig pensar que "allò era molt estrany". Sé que Vicent no acostuma a acceptar regals personals pel càrrec que ocupa, i menys encara fer-se ressò a les xarxes socials de l'obsequi. Va deixar-me, ho de confessar, amb "la mosca darrera l'orella".

A les fotografies es veia que el regal consistia, efectivament, en una samarreta blanca amb una inscripció en lletres negres que deia: "Construiré mil ponts, mil vegades".

Ara, hui, coincidint amb el Dia Internacional de les Llengües, s'hi ha desvetllat que es tracta d'una campanya institucional promoguda des de la Generalitat Valenciana per promocionar el valencià, com a deure estatutari i per aconseguir l'ús normal, amb la finalitat, d'incrementar el nombre d'usuaris i els usos en els parlants, i alhora incrementar el prestigi social de la llengua pròpia.

Si, ja sé que tot açò sembla "més del mateix", una altra campanya, més diners invertits i pocs resultats assolits. Tal vegada siga així, però aquesta campanya, vol anar més enllà i, a més a més, té per objectiu que tota la població valenciana se senta orgullosa de tindre també el valencià com a llengua oficial i tots puguem construir ponts de comunicació en valencià per a qualsevol aspecte de la vida.

En definitiva demostrar a tothom que el valencià està viu perquè hi ha gent que el parla i que la llengua és de tots, tant si la parlem com si no, perquè de ben segur que en són pocs aquells que no l'entenen.

El reclam és perfecte, s'apel·la als sentiments d'una nota que pot ser d'amor o amistat, La Generalitat, el Conseller i tots volem que siga "sempre nostra". Misteri resolt!!!

La fase d'intriga s'ha acabat, ja sabem el motiu d'acceptar la samarreta del senyor Conseller, ara comença la fase de descoberta, cal difondre el contingut i també en aquesta fase hi ha una gran novetat i diferencia respecte a altres campanyes semblants, el protagonisme recau sobre influencers i bloguers que donen difusió de manera ràpida al contingut. Un altre encert...

En voleu més? Ahí va. Un autobús recorrerà al llarg del pròxim any i mig, tota la Comunitat, tenint com a punt de referència els centres educatius i els comerços doncs són aquests els àmbits on l'ús de la llengua és més alt i més baix.

També, per descomptat, el "merchandising" propi de qualsevol campanya hi estarà present: tanques publicitàries, anuncis en premsa, xapes, polseres.... seran els complements de la impactant samarreta. Per cert, senyor Conseller, ara que el misteri està resolt aprofite per a demanar-li em faça arribar una samarreta. També a mi em fa molta il·lusió. Moltes gràcies amic Vicent. Endavant, eixe és el camí!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada