La ciutat

La ciutat

dissabte, 30 de setembre del 2017

Banderetes...



 
"Quan vim nostra senyera sus en la torre descavalgam del caval, e endreçam-nos ves orient, e ploram de nostres uils, e besam la terra per la gran mercé que Deus nos havia feyta"

Així descriu Jaume I, en el Llibre dels Fets, la rendició de la ciutat de València i la incorporació definitiva de les nostres terres a la corona d'Aragó.

Com a valencià i des d'un punt de vista històric no puc negar que la senyera és també meua i amb ella m'identifique plenament. Com a Espanyol i d'acord amb el preceptuat a l'article quart de la Constitució espanyola tinc una bandera, la d'Espanya, formada per tres franges horitzontals, vermella, groga i vermella on la groga és de doble amplada que la de cadascuna de les vermelles i que incorpora l'escut d'armes i, en l'actualitat, emblema dels Borbons al centre.

És costum estés que a les diferents manifestacions que al llarg de l'any tenen lloc al nostre poble per defensar la llengua, la televisió pública autonòmica, l'educació, o altres reivindicacions, apareguen algunes banderes, siguen senyeres o espanyoles.

El passat dia 19 la manifestació convocada a Castelló en defensa de la llibertat del poble català per exercir el vot i decidir el seu futur i en contra de les detencions de càrrecs públics de la Generalitat germana van poder veure's desplegades multitud de senyeres i banderes independentistes.

Avui, aquest matí i per defensar la unitat d'Espanya a la plaça Major hi ha hagut, com en altres llocs del territori nacional, i convocada per la "Fundación para la defensa de la nación española", DENAES, una altra manifestació. Ara, eren les banderes constitucionals nacionals les protagonistes. Una manifestació que es feia i anote textualment "contra els sediciosos colpistes".

No prendré partit en aquesta ocasió. No vaig assistir a la manifestació primera ni tampoc a la de hui, perquè estic convençut que només calen arguments i no emocions. Desconec si la manifestació del passat 19 tenia autorització, però he llegit que la d'aquest matí, convocada per España Unida, no tenia la preceptiva autorització del govern.

La primera per l'assistència a títol personal de diferents regidors de l'equip de govern municipal va donar peu a què l'oposició els acusara de "catalanistes i independentistes", la de hui ha hagut de suportar uns incidents desagradables, que també l'oposició ha emprat per indirectament acusar a l'Ajuntament de facilitar-los. La unitat i el respecte sembla que s'han perdut a Castelló, i tot val per fer mal..

Ara, fa uns moments, he aprofitat la bona vesprada per a passejar pel centre i, en eixir de casa, novament una sorpresa, són molts els balcons i finestres on oneja l'ensenya nacional, amb un clar missatge, sentir-se espanyols, manifestar-se per la unitat del territori nacional. 

Que voleu que us diga? M'ha semblat com quan el passat campionat Mundial de futbol, però ara ho veig amb més por, doncs  i l'enfrontament ja no és unitari i esportiu en un front comú, l'odi entre el veïnat pot ser més que evident i, això, no m'agrada.

Unitat i respecte han de ser els valors que predominen al nostre poble i el diàleg i la sensatesa allò que han de buscar els governants. No busquem culpables, però si voleu la meua opinió, ni el Govern Central ni la Generalitat Catalana en aquesta ocasió han encertat la proposta.

La Constitució és el marc legal, però de la mateixa manera que la societat ha evolucionat en els darrers 40 anys, la llei també ha d'evolucionar i s'ha de poder escoltar al poble que, en definitiva i per majoria sempre tindrà la raó.

Senyors de l'oposició i veïns espanyolistes, no vulguem "estar a les caigudetes", siguem lògics i coherents, no busquen confrontacions, estimen vostés també la senyera del rei Jaume I, si realment són i se senten també valencians. Orgullosos de pertànyer a una terra única amb una gran cultura, història i tradició al nostre darrere.

1 comentari:

  1. Molt encertat i pense que amb molta objectivitat, sí senyor.
    Enhorabona per l'article.

    ResponElimina