La ciutat

La ciutat

dimarts, 22 de febrer del 2022

Palíndrom

Us heu adonat quin dia és hui? No, no em referisc a la vespra d'aquell intent de cop d'estat militar contra el govern d'Espanya i els parlamentaris del Congrés dels Diputats escollits per sufragi universal, lliure, directe democràtic i legítim que es va produir fa 41 anys, el 23 de febrer de 1981 en l'anomenada operació "gàbia".

Ni tampoc és hui un dia especial pel fet de ser l'endemà de l'esperat dia de l'anunci del final del passaport Covid i les restriccions en hoteleria fet pel senyor Ximo Puig que s'aplicarà a partir de la setmana vinent i que, tot i que la pandèmia no s'ha acabat, ha de suposar l'inici d'una pràctica tornada a la normalitat en tots els aspectes.

No, hui és un dia especial per un altre motiu hui és el dia 22 del mes 2 de l'any 2022, o cosa que és el mateix, hui és 22/02/2022 que és una data palíndrom, és a dir, hui es dóna la coincidència que una sèrie de números que identifiquen el dia, el mes i l'any, es poden llegir tant de dreta a esquerra com d'esquerra a dreta. Una data, per tant, molt particular, encara que per molts, també per mi segurament, transcorrerà sense grans diferències amb el dia d'ahir i possiblement el de demà, però que no voldria deixar passar per allò que té de curiosa.


I és que les dates palíndrom són força rares, d'ací deriva possiblement part del seu encant: dues vam conèixer entre el 2020 i el 2021, en concret el 2 de febrer del 2020 va ser palíndrom (02/02/2020) i novament el 12 de febrer del 2021 (12/02/2021).


Però, tot i això, aquest dia d'avui és encara més especial, ja que a més a més de "tots els dosos" avui és també dimarts, el segon dia de la setmana, un altre dos. He llegit que en diferents cultures arreu del món a aquest dia, dos i dimarts, se l'anomena "Twosday"

Recordareu aquells que llegiu sovint els meus comentaris que ja el passat dia 2 (2/2/22) vaig fer referència a què aquella era una data interessant, però hui torne sobre el mateix perquè la casualitat ha volgut que la data ho superara.

A partir de hui i mirant el calendari podem veure com ens esperen en el que resta de segle 22 (altra vegada dosos) palíndroms més, que és convertiran en 31 si mirem els 100 anys que venen. Els que encara seguesquen amb vida d'aquí a 70 anys es trobaran fins i tot amb una data de palíndrom de traspàs, el 29/02/2092. Després vindrà una parada i per tornar a descobrir una data palíndrom haurem d'esperar fins al 10/03/3001.

I la pregunta és: cal celebrar-ho? Això va a gustos, hi ha qui celebra fins i tot allò que tot i ser molt ximple supose alguna cosa que se'n surt del comú; per a aquests que fins i tot arriben a vegades a celebrar que respiren, és sens dubte un molt bon dia.


I com celebrar-ho?
Una forma fàcil i senzilla és viure amb plenitud el dia al costat de les persones que estimes, en xicotets moments que ens ajuden a ser més grans i, recordeu, per allò de les coincidències el millor moment hui pot ser passades les 10 de la nit, quan el rellotge marque les 22:22 del 22/02/2022.

Sobre aquesta reflexió i una mica sobre aquelles petites coses amb què m'entretinc, podeu dir si ús bé de gust la vostra. Ja em contareu demà com us ha anat aquest dia palíndrom...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada