La ciutat

La ciutat

dimecres, 2 de febrer del 2022

Una data interessant...

Avui és una data interessant, i no perquè siga el dia 33 de l'any, tres-tres, o perquè falten 332 dies per acabar-se aquest 2022, tres- tres- dos; ni tampoc perquè siga la festa de la Presentació del Senyor, la Purificació de Maria, la festa de la Llum o la festa de les Candeles, de la Candelària, una festa popular molt celebrada arreu de tota Espanya i molts països sud-americans, o la festa de la patrona de Palència, Nuestra Señora de la Calle, "la morenilla", aquella que la llegenda diu que un forner que preparava una foguera en veure que no aconseguia encendre un tronc el va llançar al carrer. Aleshores, el tros de fusta li va parlar i li va dir que "Doncs al carrer em tires, em tires amb ira, Del Carrer la Verge, seré algun dia". El forner va baixar corrents al carrer i a la punta abrasada del tros d'alzina va reconéixer la talla de la Mare de Déu (d'aquí el nom de la Calle).

No, si hui és una data interessant, o millor encara, si a més de per tot açò avui és una data interessant, és perquè, no sé si a hores d'ara ja us haureu adonat, hui és justament el 2 de febrer de 2022, o cosa que és el mateix, hui és el "2-2-22"

No sóc jo massa aficionat a les creences esotèriques, però per curiositat apropant-me una mica a la numerologia, a aquella pràctica que utilitza els números per establir una relació mística entre els números, els éssers vius i les forces físiques o espirituals, sembla que aquesta data amb un patró numèric molt marcat amaga un missatge per descodificar.


Doncs bé, el 2/2/22 marca un portal energètic, on el 2 és el número que es repeteix al patró. Aquest número és el de la dualitat i l'equilibri, de la sensibilitat, la intuïció i del subconscient.

Des del punt de vista numero lògic, el dígit 2 s'interpreta com el principi d'unir-se amb un altre i en totes les creences i cultures aquest número s'assumeix com l'equilibri que hi ha en cada ésser individual, les relacions i les situacions que succeeixen al nostre voltant. Des de tot punt de vista el significat del número dos és equilibri i alhora contrarietat...


I el 22? El 22 és el més ambiciós de tots els números,
per això torna realitat els somnis impossibles. I si el número 22 és un nombre poderós que parla dels somnis fets realitat, si es conjuren, com passa avui, quatre "dosos" 2-2-22 , la repetició de 4 vegades el 2, representa la materialització de resultats, la consolidació, una xifra que promou la serenitat i la comprensió d'idees i desitjos...


Potser per això, per ser 2 del 2 del 22 o per pura casualitat, cadascú que pense el que vulga, ens ficarem al llit amb les darreres últimes notícies esperançadores relacionades amb el nostre poble i amb els nostres veïns com aquella que diu "els contagis i quarantenes s'alenteixen", o aquella altra "Castelló doblega la corba", o fins i tot aquella de "l'atur baixa a Castelló".

Per que sempre, els 2 del 2, han estat dies importants pel nostre poble. Hui, es compleixen per exemple 306 anys, d'aquell dos de febrer de 1716 en què concloses les obres de la nova casa consistorial de Castelló, es va reunir l'Ajuntament a l'antic Palau de la Vila, que amenaçava ruïna, situat al carrer de Sabaters davant de l'església Major, acordant la corporació assistir a la festa de la Purificació de Maria, i prendre després (demà 3, festivitat de Sant Blai) solemne possessió del nou palau, proclamant patró menor de la vila al gloriós metge i bisbe de Segaste, advocat contra els mals de gola.

Vet per on la interpretació dels números, basada en càlculs matemàtics i complexos sistemes d'interpretació sistematitzats durant mil·lennis, ens ajuda a descobrir qui som, a desvetllar la impressió que causem als altres i a comprendre com ens veuen en l'àmbit individual i també el que és més important des del passat fins al futur, com a poble. O no...


1 comentari:

  1. Més curiosa encara ha resultat la noticia escoltada hui en apunt: "Ahir 2-2-22 a les 2 i 22 minuts de la vesprada en Albalat dels tarongers van assolir 22'2 graus de temperatura. Que us sembla?

    ResponElimina