La ciutat

La ciutat

dissabte, 29 de juliol del 2023

Tot el meu suport i ànims.

Després d'un bon grapat d'anys en què el PP va governar la nostra ciutat, el 2015 l'anomenat pacte del Grau va donar carta de naixement a un nou govern, que revalidat el 2019 va permetre, al llarg de hui anys, que el PSOE assolira la regidoria de festes i que, iniciara un procés de renovació que va desembocar en un canvi d'estatuts festers, traduït a la pràctica en despullar d'autonomia a la Junta de Festes i fent recaure en el regidor o regidora de torn tot l'entramat fester.

L'acord del Grau i el posterior de Fadrell va suposar que Compromís assumira la política de festes propugnada pel PSOE per no provocar una crisi de govern, tot i que en més d'una ocasió, des del partit nacionalista es defensara la necessitat de mantenir l'assemblea festera com a órgan decisiu i la Junta de Festes com a entitat organitzadora, a la vegada que demanava complir les conclusions del Congrés Magdalener del 2017.

El passat mes de maig les urnes van tornar a donar l'alcaldia al PP i la nova alcaldessa i la regidora de festes es van veure legalment "lligades de peus i mans" a l'hora de fer un gir ràpid a la política festera; d'una banda, volent fer realitat la promesa electoral de retornar l'autonomia als festers perquè siguem els qui, en llibertat, decidim com organitzar les festes, però, de l'altra, els terminis legals fan impossible que aquest canvi puga fer-se realitat ara mateix.


I el temps avança, les festes de la Magdalena del 2024 estan a 218 dies vista, i el mecanisme fester "no pot ni deu parar". Fa unes poques setmanes va publicar-se el calendari del nou cicle fester, elecció, imposició de bandes, presentacions gaiateres, homenatge a les comissions, galanies..., actes que porten tota una estructura i organització al seu darrere, i que lògicament seran enllestides per un "nou equip" fester, que rebent la confiança de l'equip de govern, diuen deixaran treballar amb total autonomia i llibertat per fer les propostes de programació que consideren adients.

Fa uns dies va fer-se pública "la terna" de coordinadors que braç a braç amb la regidora, la senyora Selma, van començar a dissenyar el nou organigrama fester; persones coneixedores de tot el que envolta la festa, responsables en diferents etapes anteriors de les àrees econòmica protocol·lària i organitzativa i sobre les que, inicialment, havia de recaure el treball, el canvi, la nova manera de fer festa.


Crec que aquella elecció va suposar un bon encert per part de la regidora. Les tres persones, si realment les deixen treballar, són allò que anomenem a casa "uns bons puntals", uns bons suports i garantia per iniciar el nou cicle fester.

Però, naturalment, calia fer un nou pas, i aquest va fer-se públic ahir, des de l'ajuntament va anunciar-se el nom de les persones que han d'integrar juntament amb la regidora i els tres coordinadors, l'equip de treball, la nova Junta de Festes?, mentre s'arribe al moment en què es produïsca el canvi d'estatuts i la possibilitat que siguen els membres de l'assemblea els qui elegisquen els representants, fet que s'anuncia per part dels serveis jurídics municipals, no ocorrirà com a molt prompte fins a la propera primavera, després de celebrades les festes de la Magdalena 2024.


Repassant el llistat presentat ahir observem que són 23 les persones que conformen aquest equip, ( 13 homes i 10 dones) procedents de gaiates, colles, ens vinculats, grups de dansa, festes de barris, festes de carrer, confraries i altres col·lectius, amb més o menys afinitat entre ells, amb més o menys trajectòria dins el món de la festa.

Persones que, si d'entrada estan disposats a perdre hores, a ficar l'èxit col·lectiu per damunt del lluïment personal, a treballar desinteressadament, a assumir critiques, encerts i fracassos, disposats a escoltar tothom abans de prendre una decisió, a ser humils, a  no creure's ser el centre i els protagonistes, en definitiva a treballar per a totes i tots dins la festa, de segur conformaran un gran equip que aconseguirà ser decisiu en el futur. 

Aquest si més no, és el meu desig. Des d'ací els done les gràcies per acceptar treballar per Castelló a la vegada que els oferisc tot el meu suport i ànims. Tot siga per la festa de tots i per a tots.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada