La ciutat

La ciutat

dimarts, 21 de novembre del 2017

135, una xifra significativa a Castelló.



 Una xifra és un signe gràfic per representar un nombre. En el cas que ens ocupa "135" és el dibuix, la grafia que representa al nombre aràbic, del sistema decimal, cent trenta-cinc. Ja sé que els nombres són quasi sempre avorrits, però justament aquest, el 135, és molt significatiu a Castelló i hui, a més a més, de gran actualitat. Comprovem-ho?

No ens remuntarem molt en el temps, si ho férem encara les constatacions serien més que evidents. Final de l'any 2010, es fa públic el deute que arrossega el nostre ajuntament, sabeu quant pujava? Efectivament 135 milions d'euros.

Gener del 2013, cau l'estàtua de Ripollés homenatge a la Pau i contra la violència del terrorisme, ubicada a la rotonda d'enllaç entre la carretera d'Almassora i la ronda de circumval·lació, a causa del fort vent que va bufar en aquells dies, sabeu quina velocitat va assolir? Efectivament... rafegues de 135 quilòmetres per hora.

Estiu del 2014, temporada turística. Previsió de despeses totals estimades dels turistes estrangers amb destinació provincial per aquell any?, efectivament 135 milions d'euros. I en aquesta mateixa línia però l'any següent, el 2015, la Consultora Mds (Màrqueting de Serveis) fa públic un informe de les necessitats d'inversió provincial públic-privada pe aconseguir que la nostra província siga una destinació turística d'excel·lència i millorar els serveis als visitants. Sabeu a quan ascendia aquesta necessitat? Clar, no podia ser d'una altra manera, a 135 milions d'euros...

Seguim? Dins el País Valencià el 24,9% dels municipis pertanyen a la província de Castelló. Quants són? Cent trenta-cinc, i dins la xarxa de carreteres de la Comunitat Valenciana, sabeu quina és la que uneix i vertebra la costa amb l'interior del nord de la província? La que comunica Benicarló amb la CV-10 passant per Càlig i Cervera, la CV-135 i, heu sentit parlar mai del programa d'ajuda de la Diputació de Castelló per obres i actuacions urgents? Sabeu com s'anomena? Pla CS-135.

I si hui recorde com aquesta xifra, i aquest nombre, són tan significatius a Castelló és perquè hui mateix s'ha produït un fet més que significatiu que novament ha tingut al 135 com a protagonista indiscutible, l'aprovació pel plenari de la Diputació castellonenca, dels conters provincials pel 2018, del pressupost per l'any vinent que, superant en 4 milions l'aprovat per aquest 2017, suposa una quantitat de 135.076.427,60 euros, és a dir poc més de 135 milions, novament, altra vegada el 135 com a protagonista.

Resulta com a mínim curiós que hi haja, per primera vegada amb un pressupost de rècord, una coincidència entre el nombre de municipis provincials i la quantitat de milions destinats, fonamentalment, a donar resposta a les necessitats dels nostres pobles, 135. Tot i que, naturalment no serà així, resulta fàcil la divisió, un milió d'euros per poble per l'any 2018.

Fer costat a els ajuntaments ha de ser l'objectiu principal de qualsevol Diputació, també de la castellonenca, atendre les seues peticions i oferir solucions als problemes dels veïns de qualsevol dels 135 pobles de la nostra província perquè puguen "tirar endavant", des del més menut al més gran. 135 milions d'euros han d'ajudar a fer-ho possible el pròxim 2018. Benvinguda siga aquesta xifra, identificativa dels pobles i també de la pluja de milions!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada