La ciutat

La ciutat

dissabte, 19 d’octubre del 2019

Assemblea de Festes… descafeinada!


El Consell Rector del Patronat Municipal de Festes va aprovar el divendres 11 d'octubre la proposta de la presidenta, relativa a la convocatòria de l'Assemblea constitutiva d'aquest organisme i tot seguit la sessió ordinària de l'Assemblea General de festes per al 19 d'octubre a les 10.00 hores, sessió en la que entre altres assumptes es faria la valoració de les festes corresponents a l'exercici 2019.

Una assemblea que no tenia com a missió l'elecció d'una nova Junta de Festes però que s'ha declarat constitutiva per iniciar un nou cicle de 4 anys. Amb un caràcter informatiu i reflexiu, i que d'alguna manera ha obert els terminis per al procés de renovació d'organismes, començant per completar la composició definitiva del Consell Rector del Patronat i tancant l'exercici 2015-2019.

D'acord amb el punt segon de la convocatòria, l'objecte de la sessió consistia en "la valoració de les Festes corresponents a l'exercici 2019 mitjançant la presentació i compareixença de la Presidenta del Patronat i la inclusió en el torn de precs i preguntes de la possibilitat que qualsevol membre de l'assemblea poguera prendre la paraula i dir la seua".

Sobre un cens de 124 persones, hem estat finalment 77, un 62,1 %, els assistents aquest matí a aquesta, i després de la designació dels quatre vocals en representació de l'assemblea per formar part del Consell Rector i de la designació per formar part del Consell Local d'un representant del Patronat Municipal de Festes, s'ha donat compte per part de la Presidenta i regidora de Festes Pilar Escuder, de l'informe de l'exercici 2019 amb detalls econòmics dels més de 2,3 milions d'euros destinats a la festa.

Arribats al punt de precs i preguntes, novament en aquesta ocasió, hem estat poques, molt poques, concretament 4 dels 77 assembleistes, un minse 5 %, els qui hem intervingut per valorar el que ha estat el darrer exercici fester, la qual cosa ve a demostrar que, malgrat haver-hi moltes veus al llarg de l'any que aplaudeixen i critiquen l'actuació en matèria de festa de l'Equip de Govern Municipal, del Patronat de Festes i del Consell Rector o de la Junta de Festes, en el moment de fer valoracions, de donar la cara, de reconéixer el treball ben fet i tot el que encara pot i deu millorar-se, amaguen les seues veus i deixen passar l'ocasió, continuant parlant a les espatlles i, així amics, poc o gens contribuirem a millorar les nostres festes. Llàstima.

Ni les diferents associacions, ni confraries, ni grups, ni barris, ni festes de carrer, ni federació de colles, ni gestora de gaiates, ni grups de teatre...., pràcticament ningú, ha pres la paraula per valorar l'any fester i així l'assemblea ha tornat a quedar manca, falta de contingut i ha servit per ben poc.

Hui, que podia haver estat un dia d'acció col·lectiva en què tot el món de la festa tenia l'oportunitat de dir la seua, un bon moment per conéixer l'opinió de gaiates, colles, entitats i col·lectius sobre el passat, present i futur de les festes, hui l'assemblea ha estat novament de pur tràmit.

I més encara, per allò de la pressa o de no fer-se llarg, des de la presidència nata, l'alcaldessa ha limitat tant el temps d'intervenció dels pocs que hem demanat la paraula, 5 minuts per resumir l'encert i les mancances o millores de tot un any, que ha estat quasi impossible fer publiques les reflexions, havent de lluitar contra el rellotge i convertint-se les intervencions en lectures ràpides de reflexions que, com a mínim, mereixien una major atenció. No, no anem bé, o si més no és la meua opinió; alguna cosa falla, alguna cosa no estem fent be.

1 comentari:

  1. http://www.castelloninformacion.com/castello-amparo-marco-seguridad-acoso-sexual-violaciones-mas-seguridad-pilar-escuder-consejo-rector-fiestas/

    ResponElimina