La ciutat

La ciutat

dissabte, 19 de març del 2022

"Navidad, navidad..."

Si, és veritat, ho estava esperant; tenia una certa intuïció tot i que mantenia alguna esperança, però allò que creia, i que em costava d'acceptar, s'ha corroborat. Veureu...

No fa massa dies que, per allò de la incertesa de veure com evolucionava de la pandèmia, que des de l'ajuntament van decidir-se a "penjar" les "llumetes" festeres als principals carrers de la ciutat. A correcuita, totalment diferent de com ens tenien acostumats els darrers anys, que dos mesos abans ja "penjaven", d'un dia a un altre, vam veure com els diferents panells de sanefes i figures fetes amb leds de coloraines, anaven col·locant-se, a l'espera, com de costum, que arribara el darrer divendres abans del dissabte del tercer diumenge de Quaresma, data d'inici de les més que esperades i tradicionals festes.

Uns panells que, amb les seues sanefes i figures, així, només col·locats, sense estar il·luminats, en un primer cop i a la llum del dia, en molts casos i carrers, en res es diferenciaven dels que només unes setmanes abans havien estat il·luminant les nits nadalenques.


"Llagrimetes", "estreletes", "boletes de neu"...,
semblava que conformaven els elements principals de cadascú d'aquells panells, amb algunes excepcions en carrers estrets, cas del de la Cassola (Isabel Ferrer) o de la mateixa plaça Major, on es penjaven aquells idèntics als penjats en el 2019 i les no festes del 2020, on el rotllo, les canyes i les seues cintes verdes, eren i són els elements centrals que, tot i ser tradicionals, no ens enganyem són els adients, encara que el seu disseny deixa molt a desitjar.

Tal vegada estava errat, però em temia que allò que l'empresa havia oferit o el que l'ajuntament havia contractat, eren "sobres", "retalls d'altres anys" o "reciclatges nadalencs". Només calia esperar per a comprovar-ho.


I com en aquesta vida tot arriba, va arribar la plujosa vesprada-nit d’ahir divendres 18, i van "encendres" les llumenetes. No, no va haver-hi cap sorpresa; efectivament, una vegada "enceses" en la major part dels casos, en res es diferenciaven a les "penjades" les passades festes de Nadal. Si, semblava Nadal, i dins d'aquest un Nadal pobre, on faltava l'arbre de la Porta del Sol per tindre-ho tot.


I no és que em semblara malament, no
, per mi com si no volen penjar res, com ha passat amb "les banderetes" que fa uns anys inundaven tots els carrers i ara, només es col·loquen en alguns "balcons" de les madrines; si m'estireu la llengua, diré que són modes, i la moda és canviant, passatgera, i el que fa uns anys eren "festes de la llum", ara tal vegada siguen "festes de la marxa i el sarau", de la poca llum, de la llum repetitiva o vés tu a saber de què... a, sí, se m'oblidava, festes internacionals!!!

Volem massa vegades mirar València, indirectament és l'espill fester, fins i tot els nous Estatuts Festers que han d'entrar en vigor en dates pròximes, tenen una certa ressemblança amb els de la Junta Central Fallera, doncs bé, mireu les il·luminacions d'alguns barris d'aquella ciutat, novetats, innovació i espectacularitat és la seua base; trobeu alguna cosa d'aquestes en les nostres "lluminàries"? Simplement de pena...


No sé qui haurà pres la darrera decisió de contractar aquest "servei", no crec haja estat cap acord de plenari ni d'equip de govern, no és un tema transcendent; però algú haurà signat l'ordre, el contracte, i sabrà el que costa i de quina partida s'ha de pagar. M'agradaria conéixer el que ens costa "aquesta repetició lumínic-nadalenca "i qui hi ha estat el responsable de la "il·luminació Magdalenera-22", ja que, vist el que estem veient, no dubte en considerar que s'ha lluït, s'ha cobert de glòria,

Les principals festes de la ciutat, les nostres festes internacionals, la Magdalena, les Reines, Dames, Madrines, Comissions, Colles, Agrupacions, veïns i forasters que ens visiten en aquests dies, no mereixen, no mereixem aquest tracte. Malauradament, només un encert, el temps sí que s'ha volgut aliar, i aquests primers dies semblen més dies del fred Nadal que de la primavera que acabem d'encetar... Ai senyor!

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada