La ciutat

La ciutat

dimarts, 19 de setembre del 2023

Allò que va davant, va davant...

És aquesta una obvietat molt gràfica, com la majoria de les dites valencianes, sentència que és preferible fer prompte les coses, abans que les circumstàncies o el temps impedisquen fer-les, no deixar una cosa per a després, fent realitat allò de convé aprofitar el moment i no posposar res, ja que el futur és sempre incert, semblant a les frases fetes del castellà, "Quien da primero, da dos veces, A quien madruga, Dios le ayuda o, No dejes para mañana lo que puedas hacer hoy·".

Aplicat a Castelló i des de l'ajuntament, no han deixat de fe-ser públiques, per part del nou equip de govern, diferents propostes per millorar la ciutat i la vida dels veïns; les darreres l'inici de la reforma del bulevard de Blasco Ibañez, la posada en marxa d'un pla de neteja de monuments històrics, la promesa de l'arribada del Tram fins a Benicàssim i Vila-real o les més recents de la reforma del mercat central, l'illa albinegra o l'embelliment de la ciutat. Accions que, espere algun dia siguen alguna cosa més que anuncis.


I en aquesta línia de "temps per venir futur", sembla que l'ajuntament ja ha proposat les activitats "puntuals" que tindran lloc en les pròximes dates de Tot Sants i Nadal,
en concret, l'autorització d'un total de 15 llocs de venda de flors a l'espai de l'aparcament del cementeri de Sant Josep i l'oferta de llocs de venda de productes nadalencs i atraccions infantils entre els dies 1 de desembre del 2023 i 31 de gener del 2024. El que va davant, va davant...

Entenc que pels diferents venedors que puguen optar a fer-se amb algun d'aquells llocs , serà aquesta una bona notícia, ja que disposaran de molt de temps per fer les seues propostes i presentar la documentació adient, però no crec haja estat tan urgent l'aprovació d'aquesta proposta, pensant que el compliment de la normativa d'ocupació de la via pública i d'allò que demana l'ordenança reguladora de la venda no sedentària, necessite tanta preparació per part del govern ni dels possibles licitadors.

"Ens posem a treballar" ha estat la frase que més hem escoltat en boca de l'alcaldessa en els darrers mesos. Casos com l'ampliació del servei d'infermeria escolar, la creació d'una guia específica de l'oci nocturn, l'impuls de l'ocupabilitat de qualitat mitjançant un sistema de formació a la carta o el reforç de la neteja dels contenidors de fem, són algunes de les accions que també van prometre serien abordades de manera imminent, però sembla que o les dificultats han estat més grans del que imaginaven o la cosa promesa no era prioritària, no calia avançar-ho com ho ha estat la proposta d'organització de la venda de flors i de torrons.


Entenc que regir una ciutat com Castelló amb un equip nou no és tasca fàcil,
però per facilitar-la existeixen els bons funcionaris i tècnics municipals, disposats a fer la feina d'acord amb les directrius emanades dels diferents regidors, dirigits per l'alcaldessa; per tant, la priorització de tasques és decisió política i, en aquest cas, crec alguna cosa està fallant, quan es prioritzen necessitats no urgents enfront d'altres que ho són més. O no?

Aprove que s'haja avançat en l'informe favorable sobre l'oferta de venda puntual, considere encertades algunes accions realitzades fins ara per dinamitzar la ciutat, però, a la vegada, considere i puc estar errat, que la priorització d'accions que el nou equip de govern municipal està fent, és molt millorable.

Puc arribar a considerar-lo imaginatiu, em costa una mica més veure'l eficaç, ja que la identificació de les qüestions a resoldre prioritàriament, el plantejament de les opcions per resoldre-les, la negociació de les possibles solucions i l'execució d'aquestes, sembla no "lliguen" amb les necessitats més urgents. Tal vegada el problema rau en el fet que els nou equip de govern municipal tinga una tendència a demanar ajuda, a estar assessorat a l'hora de fer la tria prioritària d'actuacions, per persones considerades amigues més que per experts.

Com sempre, només el pas del temps, ens dirà si estem errats o no, de moment, ens quedem amb l'afirmació, allò que va davant, va davant...

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada