La ciutat

La ciutat

divendres, 3 d’octubre del 2014

A cagar !!!




Perdoneu l’expressió, però tot i ser malsonant, reflectix clarament on ha enviat el Consell de Ministres d’avui mateix el magatzem soterrani de gas, el Castor, el més gran dels planificats al territori espanyol,  situat davant la costa de Vinaròs, a una vintena de quilòmetres dins la mar, i de passada també a tots els consumidors de gas espanyols.

Un projecte que des dels seus orígens va ser denunciat per diferents plataformes mediambientals,  demanant el 2010 i el 2012 la seua paralització per un augment desmesurat de les despeses d’execució primer i després al 2013, una vegada iniciada la injecció del gas, per l’aparició de diferents terratrèmols, que, a la fi, van ser el motiu pel qual la injecció va paralitzar-se el 16 de setembre.

Com en una ordre ministerial aprovada el 2006 apareix que cas de no poder realitzar-se l’explotació l’Estat hauria d’indemnitzar a la societat adjudicatària el valor net de la instal·lació més els interessos capitalitzats, ara resulta que cal abonar a l’empresa promotora Escal UGS la gens menyspreaable quantitat de 1.350 milions d’euros.

Qui penseu haurà de fer front a aquesta indemnització? Qui la pagarà? De quines butxaques eixiran els més de 225.000 milions de pessetes de la compensació?

Tot i que la vicepresidenta del Govern Espanyol, la senyora Soraya Saez, s’ha afanyat a dir que els diners eixiran de la companyia Enagas, a través de la seua filial Enagas Transport, com a molt el que farà la companyia serà avançar els diners i si m’apureu ni això, doncs seran els bancs qui avançaran els diners, per després… i per més de 30 anys anar cobrant-los, de qui? Clar, dels usuaris, de qui si no. De manera que qui pagarà al final? Els consumidors, que veurem el preu del gas incrementat.

El govern actual tira la culpa a l’anterior i s’ha fartat a dir a boca plena que ha intentat fins el darrer moment que es declarara la lesivitat de la norma mitjançant la qual va articular-se la concessió, el dany pels interessos públics, però finalment no ho ha aconseguit i ha de fer front a la indemnització.

Així que ja ho sabem tots els que estem connectats a la xarxa de gas natural, des d’ara i en els propers 30 anys pagarem una mica més, passant amb el gas ciutat alguna cosa semblant al dèficit de tarifa elèctrica, és a dir, un deute de tots els consumidors, reconegut pel Govern.

Quina alegria per l’empresa que veu els seus guanys garantits, si no per l’activitat per la compensació. Caldrà seguir de prop els moviments del seu Condell d’administració per veure si hi ha alguna incorporació de cara coneguda. Amb aquest acord de hui, no seria d’estranyar…

Enteneu ara com el mínim que podem fer els consumidors és enviar-los a cagar? Hui ens han aprovat 30 anys de condemna… Enagas serà titular d’un dret de cobrament per part del sistema de gas amb càrrec a la factura mensual per 30 anys !!! Caldrà anar aprenent a consumir menys gas, a veure que passa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada