La ciutat

La ciutat

diumenge, 13 de desembre del 2015

Castelló bull



Serà casualitat, fruit del dia curiós en si mateixa, 12-12, serà perquè ha eixit un dia magnífic de final de tardor, o tal vegada pel nou impuls cultural que el nou govern municipal està donant a la ciutat, però hui, estareu d'acord amb mi, Castelló està que bull d'activitats, de festa.

Ja de bon matí i al carrer Gràcia i organitzat pel Club Pilotari Castelló i la Federació de Pilota Valenciana un bon grapat de xiquets de diferents escoles jugaven "a raspall"; guants i pilotes, crits d'ànim i molta animació amb sana competitivitat.

Quasi a la mateixa hora i a l'ajuntament la Junta d'Escola Valenciana feia la seua reunió mensual a Castelló rendint record a les Normes del 32 en el seu 83 aniversari. També la Plataforma per la Llengua celebrava a la plaça de Santa Clara, una fira d'entitats amb paradetes informatives de diferents col·lectius, animació infantil, contacontes, tallers i balls.

I també de bon matí arrencaven dues "fires" que tindran continuïtat al llarg de tot el cap de setmana, les Jornades Gastronòmiques de la Taronja, a les places de Fadrell i na Violavnt, amb venda de productes alimentaris amb cítrics, degustacions gastronòmiques, tallers de rebosteria, concursos i activitats infantils, juntament amb la popular fireta de Santa Llúcia a la placeta de Mallorca, amb degustació i venda de productes típics del Nadal a més a més d'animació amb danses tradicionals i música de dolçaina.

A la vesprada una manifestació pacífica amb el lema "el valencià cosa de tots" arrencava a les 6 des de la Farola per, recorrent els principals carrers de poble, reivindicar la normalitat de l'ús del valencià i alegrar-se de la declaració de les Normes del 32,com a BIC.

I Castelló seguia bullint, ara amb la música; d'una banda "la quinta dolçainera" animant el centre, d'altra la banda de música del mestre Gargori, al teatre del Raval, rendint homenatge al músic Joaquin Sanchis Miralles, també i ara a l'església de Sant Agustí, el IX aplec de corals amb grups de Saragossa, València i Múrcia i "als Carmelos" el cor Ressurrexit, oferint un extens repertori.

Si a això afegim alguna presentació de llibres, una nova projecció al paranimf de la universitat, el concert "al casino" amb els finalistes del concurs de jazz a Castelló, i "el plat fort" del programa Trau la Llengua, el concert a la Pèrgola de Talps, El diluvi i final de festa amb punxadiscos i la presentació al Palau de la festa de la Gaiata del Cor de la ciutat, no només arrodonim el dia, també podem allargar la festa fins ben entrada la matinada.

Impossible acudir a tot. Els castellonencs molt contents de poder eixir al carrer a participar de tants actes, esperança i il·lusió. Estic content i sembla que al meu poble hi ha alguns més com jo, si amics, cada dia més, també hui amb força, Castelló bull.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada