La ciutat

La ciutat

dijous, 3 de desembre del 2015

Vint-i-quatre.



El vint-i-quatre no és un número qualsevol, tal vegada siga per allò d’indicar dues dotzenes exactes o per marcar dues dates importants al calendari anual, -Sant Joan i la Nit de Nadal-, per ser el nombre d’hores que té un dia o tal vegada per indicar el nombre de quilats de l’or pur, siga pel que siga, aquest número natural des de sempre ha tingut per mi un “no se què” especial.

I, vet per on, la casualitat ha volgut que en aquests dies em trobés amb l’anunci de dos esdeveniments que, al llarg dels mesos vinents marcaran la cultura artística al meu estimat Castelló i que presenten el vint-i-quatre com a element clau.

D’una banda s’anuncia des de la regidoria de Cultura del nostre ajuntament que des de fa unes setmanes i allargant-se fins al cap de setmana del 4 i 5 de juny, amb un total de 26 funcions i 13 grups participants, se celebra al Teatre del Raval, la vint-i-quatrena edició, heu llegit bé, 24 edició, del Cicle de Teatre “Castelló a Escena” motiu d’orgull per actrius, actors i grups amateurs que amb molt d’esforç i sacrifici promouen la cultura de l’oci.

I d’altra banda, també la regidora de Cultura de l’ajuntament, que no para, va presentar la nova edició del cicle “Jazz a Castelló”. I quina direu serà aquesta edició que es desenvoluparà entre l’actual mes de desembre i el d’abril del 2016? I que tindrà per marc també el Teatre del Raval del carrer de tarongers? Doncs si, ho heu encertat, la que fa 24.

Així que sense quasi adonar-nos-en dos cicles culturals, “Castelló a Escena” i “Jazz a Castelló” acompleixen 24 anys i s’agermanen en un mateix espai. El Teatre del Raval, abastant tota una temporada teatral i musical, augmentant tant el nombre de grups de teatre participants com el nombre de concerts de jazz.

I per aconseguir el suport més gran a l’esforç de la regidora Verònica Ruiz, s’afegeix la del cap de l’àrea cultural de la Diputació, el senyor Sales, fent palesa la situació que ve a dir que, de vegades, idees polítiques a banda, culturalment, sumant esforços, “u més u són més que dos”.

Fruit d’aquesta col·laboració els preus per accedir al cicle teatral es mantenen en 6 i 5 euros, essent l’assistència als diferents concerts de jazz amb entrada gratuïta. No hi ha excusa, una nova oportunitat, sens dubte, per vint-i-quatrena vegada, per gaudir de la cultura endinsant-se en els terrenys de la ficció teatral o en l’ambient musical genuí de la música oriünda de Nova Orleans.

Ajuntament i Diputació de la mà de la cultura treballant per la vertebració social de la ciutadania rendibilitzant els recursos, amb la finalitat d’aconseguir, sabent que hi ha a la ciutat un públic divers, la democratització de la cultura, amb la seguretat que aquestes dues manifestacions que arriben a la seua vint-i-quatrena edició, de segur, ajudaran a aconseguir-ho.

Felicitem-nos. Sens dubte anem pel bon camí!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada