La ciutat

La ciutat

divendres, 1 de gener del 2016

Les claus d’inici d’any al meu poble: Carta als Reis…



 A la porta del nou any, és un bon moment per plantejar-me i fer-vos partícips, quines m’agradaria foren les claus més destacades que puguen donen forma al nou any a Castelló. Reptes, promeses, il·lusions, previsions, expectatives que, m’agradaria marcaren el nou any que, ara, tot just hui comença. És, si voleu entendre-ho així, una carta als mags d’orient pel meu estimat Castelló…
-       
  • Continuació de la recuperació del protagonisme social i cultural del parc més emblemàtic de la ciutat, el Ribalta, convertint-lo en un veritable espai d’oci per a veïns de totes les edats.
  •  Seguir treballant per fer realitat un pla estratègic municipal d’ocupació que ajude a impulsar noves línies de treball per aconseguir generar un major nombre d’oportunitats laborals per la ciutadania del nostre poble.
  • Oferir una més i millor oferta lúdica i cultural per a totes les edats que reflectisca la pluralitat d’interessos dels veïns, amb una estreta col·laboració entre entitats públiques i privades.
  •  Convertir Castelló en una veritable ciutat educadora, en un sentit ampli del terme, entenent com a agents educadors no només els centres educatius, sinó també tots aquells que conformen la nostra ciutat: des de l’entitat municipal fins al ciutadà de peu, plasmant-se en polítiques públiques realistes i assolibles.
  • Treballar per un nou pla urbanístic que genere un creixement ordenat, que recupere l’ús de la terra per ser productiva, que convertisca Castelló en un punt neuràlgic de l’àrea metropolitana de la Plana, que siga respectuós amb el medi ambient, i sobretot que no hipoteque les generacions futures.
  •  Buscar fer del nostre poble una ciutat de valors, compromesa amb els ciutadans, que aspire a fer real la dignitat i la qualitat de vida per a tots, sense distinció per motiu d’ètnia, edat, gènere, origen, diversitat sexual, creença o diversitat funcional, fer realitat allò de “Castelló ciutat refugi”.
  •  Concentrar esforços en aconseguir una excel·lència en la neteja viària, tenir una ciutat amb un servei de qualitat ajustat a les necessitats que requereix, en cada moment de l’any, el nostre municipi i la gent que hi vivim.
  •  Fer de Castelló una ciutat planificada per als vianants i els ciclistes, fomentant l’ús de la bicicleta per als desplaçaments curts i mitjans, lluitant per reduir l’ús dels vehicles a motor pel nucli urbà, contribuint a la reducció de les emissions de gasos d’efectes hivernacle.
  • -Lluitar per valorar l’agricultura castellonenca com a referent, pensant que la terra ha estat i pot tornar a ser un recurs potencial molt important i defensar i promocionar els joves agricultors.
  • Aconseguir eliminar les càrregues econòmiques que graven el sol urbanitzable i urbà que no està edificat i deixar-o com a no urbanitzable d’ús agrícola.

Decàleg de reflexions personals que juntament amb veure, mirar, parlar, riure, escoltar, compartir, treballar, lluitar, estimar o llegir, conformen el que m’agradaria foren les claus de Castelló per aquest recent estrenat any.

En definitiva ficar tot l’esforç en col·laborar si es menester per aconseguir una administració més oberta al servei de les persones i una economia centrada en els veïns, en una ciutat que puga ser avantguarda de les urbs valencianes i capdavantera en temes de cultura, coneixement, creativitat, innovació i benestar. Si més no és el meu desig. Bon 2016.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada