La ciutat

La ciutat

dijous, 4 d’agost del 2016

UBE: Satisfacció.


No, no és el nom de la lletra "V "el títol que hui encapçala aquest comentari. A la nostra llengua aquesta grafia rep el nom de "be baixa". En escoltar aquest mot, al nostre entorn més proper, prompte el relacionem amb tres elements diferents, tots tres estretament lligats i ara, en aquesta primera setmana d'agost, d'actualitat.
 
Ube, així la primera en majúscula, és el nom d'una ciutat que es troba a l'oest del Japó, amb costa al sud en el mar interior de Seto, a la prefectura de Yamaguchi a l'illa Honshu i que presenta aproximadament la mateixa població que la nostra ciutat, tot i ser molt més moderna i actual, ja que va ser fundada el 1921, essent la seua màxima activitat econòmica la industria química.
UBE, ara les tres en majúscula, és també el nom d'una multinacional japonesa, líder en el sector de la química, l'energia, el medi ambient, ciment, materials de construcció, maquinària i productes metàl·lics, que, és sabut per tots, compta des del 1994, amb una planta química de producció de caprolactama,al polígon del Serrallo del Grau, l'antiga Proquimed, per a l'obtenció de niló d'ús tèxtil, fertilitzants, poliamides i altres elements per ser usats en aplicacions d'enginyeria.

L''Illa-Grau és el principal Club de Voleibol que tenim a la ciutat, club que des de la temporada 2005-06 compta amb la inestimable col·laboració de la multinacional japonesa UBE, rebent el nom oficial de UBE L'Illa-Grau, experimentant un creixement notable en els darrers anys, de manera que per aquesta temporada vinent l'equip sènior masculí, inscrit en la categoria de la superlliga masculina 2, tractarà d'aconseguir l'ascens a l'elit d'aquest esport.

Ube ciutat, empresa i equip, tres potes d'un mateix engranatge que sembla funciona bé i del qual ara s'estan fent més passos perquè encara funcione millor.

Ens assabentem que a la relació directa que manté amb Castelló des de fa més de 20 anys aquella ciutat nipona, enfortida mitjançant unes negociacions bilaterals iniciades a l'abril del 2015, busca en aquests dies un major apropament, una major relació, amb la presència en aquella localitat del japó del vicealcalde de Castelló, buscant aconseguir un agermanament entre ambdues ciutats a més a més d'altres relacions que ja comencen a donar fruit com la notícia del compromís que els atletes castellonencs que acudisquen a les olimpíades del 2020 s'allotgen a aquella ciutat, conveni signat amb l'alcaldessa, la senyora Kimiko Kubota.

A la vegada es notícia que després de més d'un any de l'ampliació de la planta de fabricació de niló d'UBE al Serrallo, es consoliden les vendes als mercats americà i rus, així com a l'Orient proper, ampliant-se la presència comercial en aquells països, i millorant considerablement la competitivitat i, naturalment, els beneficis.

Tal vegada per aquest darrer motiu, el Club de Voleibol podrà seguir contant una temporada més amb la col·laboració de la multinacional, enfortint-se les relacions entre el president d'UBE Corporation Europe, Bruno De Bièvre i el del club grauer Raúl Alfaro.

Castelló i Japó més a prop que mai, gràcies al "matrimoni" Ciutat-UBE Corporation. Faig vots perquè aquest foment del contacte humà, cultural i esportiu, es transforme en vincles més estrets encara de solidaritat, i quallen en molts altres projectes de benefici mutu. Satisfacció és la paraula.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada