La ciutat

La ciutat

diumenge, 9 de desembre del 2018

9 de desembre, com anell al dit…


 Els dies internacionals són aquelles dates reconegudes internacionalment per commemorar un fet o lluitar contra un problema. Molts d'ells són patrocinats per les Nacions Unides i són la generalització de diades locals o reivindicacions de la societat civil. En aquests dies es duen a terme campanyes de sensibilització, jornades i acords.

Cada any se'n sumen més i més. En l'actualitat en tenim 297 dies oficials registrats i molts altres de curiosos, però no comptabilitzats perquè no són oficials. Per això no ens ha de resultar estrany que només en aquest darrer més de l'any, en trobem huit de dies oficials.

Entre el passat dia 7, dia internacional de l'aviació i demà dilluns 10, dia dels drets humans, hui, dia 9 és el dia internacional contra la corrupció.

La corrupció és un mal que cal arrancar de la nostra societat com aquell que lleva les males herbes del seu conreu perquè debiliten la força i la vitalitat de la resta de les plantes, i d´aquelles que més profit se'n vol treure.

I és que al nostre País Valencià en general i a Castelló en particular en sabem molt de corrupció. En els darrers anys múltiples han estat els noms vinculats al PP valencià que s'han vist implicats, en un moment o l'altre, en diverses causes relacionades amb temes de corrupció.

Fins a 127 encausats en diverses investigacions, que van des Gürtel a Brugal, passant per Nóos, el saqueig d'Emarsa o el desastre econòmic de Ràdio Televisió Valenciana, entre d'altres, per no parlar dels casos i noms concrets i sagnants dels escàndols de Ripoll a Alacant, Camps a València o Fabra a Castelló i aquells encara més a prop de l'exalcalde de la Vall d'Alba, el de Borriol o el de la Vall d'Uixó.

És lamentable però en matèria de corrupció anem sobrats. Per això, hui, dia internacional contra la lacra de la depravació moral i abús de poder, em ve a la memòria el fet ocorregut fa més d'any i mig, la creació a la nostra ciutat de la plataforma per la justícia i contra la corrupció, plataforma conformada per un grup de ciutadans, a títol individual i de totes les procedències socials indignats front els múltiples casos de corrupció existents i que es plantejava com a exigències inicials que la justícia siga equitativa, sense pressions, independent i més ràpida, així com que s'acabara amb els aforaments.

Estava clar que calia desterrar de la pràctica política allò del "todo vale" per a rescatar l´ètica de les actuacions justes i dirigides sempre cap al benefici del conjunt de la societat. Fins i tot l'ajuntament i a instàncies del portaveu de Castelló en Moviment, el regidor Del Señor, al que van sumar-se tots els partits presents al consistori menys el PP, va celebrar el passat més de febrer un ple extraordinari amb l'objectiu de salvaguardar la reputació de la ciutat, incloent-hi en cas de condemna firme per delictes de corrupció, el cessament dels seus càrrecs.

Ara, quan el jutjat d'instrucció 2 de Castelló manté oberta una investigació contra la vicealcaldessa, Ali Brancal, per presumpta malversació vinculada al suposat enviament de propaganda electoral per als comicis europeus de 2014 a través del servici municipal de correus de l'ajuntament, malgrat totes les afirmacions i amenaces que des del PP municipal es llancen, cal recordar que Ali Brancal no té una acusació formal per part de cap jutge ni fiscal i, per tant, res indica que estiguem davant una persona corrupta.

Hem superat una llarga temporada de governs corruptes, amb expresidents autonòmics, exalcaldes, expresidents de diputacions, exqualsevol càrrec, a la presó per robar, prevaricar i pels més florits delictes del codi penal espanyol.

Hui, dia internacional contra la corrupció considere indecent la campanya d'assetjament personal contra la regidora Ali Brancal, ja que imaginem que la senyora Brancal presentara la seua dimissió per aquesta denúncia i a la fi el cas fóra arxivada. Aleshores què? Qui i com és repararia el dany?

Lluitar contra la corrupció si, hui dia internacional i sempre, però amb garanties i condemna ferma, no fos cas que les proves aportades al final siguen només "fum de canya" I el mal siga irreparable. Senyors i senyores del PP, no patisquen ni insistisquen, si és condemnada estic segur serà ella la primera a presentar la dimissió.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada