La ciutat

La ciutat

dilluns, 15 de juliol del 2019

Cal posar-se les piles.


 L'expressió col·loquial posar-se les piles té dos significats. D'una banda, fa referència a trobar la manera de sortir d'una situació difícil, amb una actitud desperta i diligent. D'altra banda, també vol dir afanyar-se. Tant un significat com l'altre venen com anell al dit per allò que hui vull comentar.

És veritat que unes eleccions municipals transvasen el dia a dia de qualsevol ciutat, també la nostra. Com a conseqüència indirecta d'aquestes, diferents àmbits i parcel·les municipals així com els Patronats que, com a organismes autònoms regulen aspectes bàsics pel desenvolupament veïnal, veuen frenades, en alguns casos de manera molt considerable, les seues activitats.

Entre els Patronats trobem el de Festes, amb la finalitat de promoure, fomentar i organitzar les Festes que a la ciutat es fan. Patronat que funciona d'acord amb els seus Estatuts, en anualitats, en cicles festers que acaben amb la celebració d'una assemblea anual d'anàlisi i valoració de l'any fester, i comencen amb la tria, si cal, cada quatre anys, del màxim òrgan de col·laboració, la Junta de Festes, i l'elecció de les màximes representants festeres de tot un any, Regines i Corts d'Honor.

El cicle fester 2018-19 va tancar-se la setmana passada amb la celebració de les festes del patró Sant Cristòfol, i a hores d'ara, d'acord amb els Estatuts, s'hauria d'haver convocat el màxim òrgan de participació festera, l'assemblea, per fer la corresponent anàlisi de balanç fester de l'exercici i, a la vegada hauria d'haver començat a rodar ja l'estructura del nou cicle 2019-20.

Un nou cicle, un nou període en què una nova Junta de Festes ha de ser elegida, a la vegada que s'haurien d'haver fet ja publiques les bases per a l'elecció de Regines i Dames del nou any fester, més encara quan la Federació Gestora de Gaiates fa unes setmanes ja va fer públic dins el seu calendari fester, que el 13 i 14 de setembre eren les dates elegides per a la imposició de bandes a regines i dames.

De manera que hui, a mitjans del mes de juliol, no tenim data ni per l'assemblea de balanç, ni coneixem si hi haurà possibles candidatures a Junta de Festes, ni si hi haurà assemblea d'elecció, ni tampoc quines seran les exigències per optar a ser representant femenina de la ciutat, ni quan s'obrirà el termini per presentar candidatures.
 
I és que, a hores d'ara, per no haver-hi, no hi ha ni Consell Rector del Patronat constituït, ja que el darrer va quedar dissolt en finalitzar l'anterior govern municipal, tot just hui fa un mes.

És veritat que s'ha avançat una mica, ja tenim constituït un nou govern municipal, ja hi ha regidora delegada de l'àrea festera i, per tant, presidenta del Patronat de Festes; també és cert que des de la gerència se segueix treballant, però tot i això, no hi ha Consell Rector, a qui, segons els Estatuts, li correspon prendre moltes de les decisions abans assenyalades, frenant i fen perillar, la bona marxa de tot l'engranatge fester.

El temps avança i són moltes les situacions que estan quedant endarrerides, molt em tem que, com en altres ocasions, després tot seran presses i corregudes, i això, s'ha demostrat, no és bo per ningú. Cal trobar la manera de sortir d'aquesta situació difícil, cal una actitud desperta i diligent i, per descomptat, cal afanyar-se, per tant, senyora presidenta, com deia al títol, cal posar-se les piles...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada