La ciutat

La ciutat

dimarts, 19 de novembre del 2019

El conte de mai acabar...


Al novembre i com és costum a Castelló se celebra la Fira d'Atraccions de Tots Sants. També i seguint el costum tots els dilluns no festius se celebra a la nostra localitat el mercat de venda no sedentària, conegut popularment com a "Mercat del dilluns".

L'una i l'altre des de l'any 2008 venen celebrant-se a unes noves instal·lacions conegudes com a "recinte firal de Castelló", un espai de 48.119 metres quadrats, delimitats entre l'avinguda de la Mar, el camí Fondo, la ronda Nord i el camí Caminàs--entre el PAI Gumbau i l'hipermercat Carrefour-, i que disposa d'una zona coberta de 23.125 m destinada als llocs de mercat de dilluns, així com a altres esdeveniments que gestionen les empreses concessionàries, i una altra de 17.860 m, on s'ubica la fira d'atraccions, a més a més d'un pàrquing soterrani.

Un recinte que des del primer moment va ser adjudicat per ser gestionat per un període de 40 anys, a una empresa creada a l'efecte, Refeymde, conformada per la unió de GyC, al costat dels Firaires Autònoms de Castelló i Mercaplaya --que representa a la Unió de Venedors Ambulants (Udeva) - de Castelló, una mercantil que des dels seus inicis, per circumstàncies diverses, mai va arribar a complir les seues expectatives i que 10 anys després de l'adjudicació va haver de presentar concurs de creditors i liquidació.

El govern municipal actual, considera que el fracàs de Refeyme és una altra de les herències polítiques lamentables de l'antic govern municipal del Partit Popular. Tot i això crida molt l'atenció que mai, ni abans amb el PP ni ara amb el nou govern, el pàrquing soterrani del recinte, que haguera pogut donar beneficis des del primer dia, haja entrat en funcionament i, més encara quan, havent transcorregut quasi 6 mesos des de la renovació del govern socialista municipal, no s'haja posat en marxa una de les promeses electorals del PSOE castellonenc, fer d'aquest espai «un veritable recinte firal», que «aculla noves iniciatives de promoció comercial» i que «òbriga el pàrquing subterrani que està en desús». Un espai que es convertisca en revulsiu comercial per a la ciutat.

Malauradament no tenim a Castelló altres recintes oberts capaços d'acollir activitats com aquestes o semblants, cas de diferents fires sectorials, esdeveniments i actuacions culturals o de lleure i, ara, arribats a novembre i amb la fira d'atraccions, novament, hem de sofrir les incomoditats de la recerca d'aparcament, situació que resulta del tot inversemblant, en pensar que, tot just al subsòl hi ha un flamant aparcament per més de 10 anys tancat.

Així és difícil dinamitzar l'activitat cultural, comercial i lúdica, així és com una infraestructura es deteriora i així és com, deixant d'ingressar uns diners fàcils, els deutes generats per aquella instal·lació, cada vegada són més grans.

No es tracta de buscar culpables, cal trobar solucions i encara que aquelles puguen ser difícils i complicades, cal que el conte del pàrquing del recinte firal no s'allargue més i, puga entrar en servei pel benefici de tots els contribuents. 12 milions d'euros que va costar "el recinte", estareu d'acord amb mi, necessiten una major rendibilitat.

Cal ja acabar aquest conte, allò que fa més de 10 anys va començar, no trobeu? Mentrestant si decidu anar els dilluns al mercat o en aquests dies a la fira d'atraccions, feu-me cas, no agafeu el cotxe, empreu el transport públic o aneu a peu, els vostres nervis us ho agrairan...


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada