La ciutat

La ciutat

diumenge, 3 de novembre del 2019

96 anys i 74 anys... 3 i 4 de novembre.


Acabe d'assabentar-me, el Club Esportiu Castelló, aquest matí s'ha imposat per zero gols a dos a l'Atlètic Llevant, filial del Llevant, a València, en partit jugat a l'estadi Ciutat de València, corresponent a la 11 jornada de la segona divisió B, grup tercer; victòria que li ha permés tot i que de manera momentània, a la segona posició de la classificació.

I tot això hui, 3 de novembre, quan tot just es compleixen 96 anys d'una efemèrides encara molt recordada pels aficionats actuals, malgrat que pocs o cap, per allò del pas dels anys, ho poden reviure en primera persona: la inauguració del recordat camp de futbol del Sequiol.

El CD Castelló no va ser el primer equip de futbol castellonenc. D'altres, com Castalia, Esportiu, Cervantes, Regional, Obelisc o Ribalta, van anar apareixent a la capital de la Plana abans que l'any 1922, els membres de la Societat Esportiva Cervantes van decidir, per majoria, substituir el nom del seu equip de futbol pel de Castelló futbol Club i uns dies més tard canviar-lo pel de Club Esportiu Castelló.

Com l'ajuntament no estava per la tasca de recolzar el futbol, després d'uns quants anys jugant els partits als terrenys del Tir de Colom, hui parc de l'Oest, un grup de destacats aficionats, van construir pel seu compte el camp del Sequiol, , en un terreny situat al final del carrer Herrero, propietat de Jaime Chicharro i que un any més tard van convertir en el que seria el primer camp d'herba de tota Espanya, amb capacitat per uns 6.000 espectadors.

El nom del nou camp de futbol no va ser gens difícil de trobar, simplement va prendre'l de la séquia que discorria al costat de límit nord dels terrenys. Tot i que la inauguració estava prevista pel dia de Tot Sants, amb partit contra el RDD Espanyol de Barcelona, la pluja va obligar a ajornar-lo, traslladant-se al dissabte 3, hui fa 96 anys.

A l'acte van assistir les autoritats locals. El servei d'honor el va realitzar el primer president del Club: el senyor Tadeo Mallach. El porter de l'Espanyol era el mític Ricardo Zamora, va véncer al Castelló. El primer gol del nou camp el va marcar l'espanyolista Olariaga i el primer dels albinegres, va ser obra de Pinto I.

Amb l'ascens del C.D. Castellón a primera divisió el maig de 1941, les autoritats, ara si, van pensar a construir un nou estadi de futbol, atés que les graderies del camp del Sequiol potser no resistirien la quantitat de gent que s'aglutinaria per veure els grans equips nacionals.

22 anys van haver de passar fins que s'inaugurara, tal dia com demà, un 4 de novembre de 1945, el nou recinte Esportiu de futbol, l'estadi Castàlia, regentat pel Front de Joventuts, amb un partit jugat entre l'Atlètic Aviació i el C.D. Castellón, aconseguint-se la victòria dels albinegres per 2 gols a 1. El jugador del Castelló Juanito Soria, va marcar el primer gol al nou estadi.

Tot i comptar amb un nou recinte esportiu, el C.D. Castellón va continuar unes temporades més disputant els partits al Sequiol i no serà fins al 16 de novembre de 1947, en pocs dies es compliran 72 anys, quan es va prendre la decisió de jugar definitivament a l'Estadi...

I una curiositat, al poble de la Llosa de Ranes, municipi de la Costera, a poc més de 80 quilòmetres de la ciutat de València, el seu camp de futbol municipal, de gespa artificial, sabeu com s'anomena?, efectivament El sequiol, no dic res més...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada