La ciutat

La ciutat

dimarts, 5 de novembre del 2019

Penseu que és realment necessari?


 No sé si haurem eixit ja del període de crisi i d'estalvi que sembla estem vivint en els darrers anys, però el que si hi veig cada día més clar, és el fet que l'embolic en què estan ficats els nostres polítics a l'hora de trobar un govern pel País, comporta indirectament per a tots els ciutadans un malbaratament econòmic, a parer meu, del tot innecessari, i el que és més greu encara, sense prendre consciència, en molts moments d'aquest malbaratament i de les conseqüències que pot tenir sobre l'economia local, autonòmica i nacional.

I és que el "no aclariment" a l'hora de formar govern entre els diferents partits polítics i les seues exigències i la conseqüent nova cita electoral entre d'altres moltes negativitats, comporta una dilapidació econòmica que, beneficia molt pocs.

Va publicar-se que les darreres eleccions generals de l'abril passat, que no van servir per res, van suposar segons el Ministeri de l'Interior, unes despeses de prop de 140 milions d'euros, o cosa que és equivalent, quasi 4 euros per elector. Entenc que el complex mecanisme que envolta unes eleccions ha de suposar unes despeses econòmiques que hem d'assumir entre tots, però crec que hi ha algunes despeses que són realment excessives i innecessàries i que podrien haver-se "retallat" en aquesta nova cita.

Ara, ahir, la subdelegada del Govern a Castelló, la senyora Soledad Ten, va fer públic que el cost del dispositiu electoral del diumenge vinent, per a la nostra província, suposa en aquesta ocasió un cost de 589.000 euros. Entenc que aquest "dispositiu electoral oficial" fa referència a les urnes i cabines de votació, les tauletes tàctils dels representants de l'administració per la transmissió de dades, gratificacions als membres de les més de 700 taules, personal dels jutjats, correus i membres dels cossos de seguretat, necessaris per al bon desenvolupament de la jornada. Si considerem que som poc més de 400.000 els electors cridats a participar, vora 1,4 euros és el que ens costa a cada castellonenc aquest "aparell oficial"

Comparant les dades totals per elector de la darrera consulta i l'oficial de la següent, crida molt la diferencia, superior als 2,5 euros per elector. Euros que entenc són els destinats a "les despeses de material fungible" preparat per la jornada, fonamentalment, llistats, actes, certificats, paperetes i sobres, i ací, és on crec, s'ha tornat a llançar la casa per la finestra.

Penseu que pels 420.730 electors a la província és necessari editar 6.279.400 paperetes? Això significa que cada elector tenim a la nostra disposició, tot i que només podem emprar-ne dues, una per cada urna, 15 paperetes. Tot un malbaratament!

He estat present en diferents ocasions al recompte de vots d'alguna taula electoral i sempre m'ha cridat l'atenció la gran quantitat de paperetes i sobres que "han sobrat", que no han estat emprades i, per tant, malgrat assumir que tal vegada siga material que s'ha pogut reciclar, la quantitat de diners tirats a la brossa ha estat més que considerable.

Sembla que encara alguns ciutadans dedicats a la cosa pública creuen que moltes despeses innecessàries no tenen importància, perquè els diners provinents de les administracions públiques no és de ningú. Llàstima i vergonya, molta vergonya...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada