La ciutat

La ciutat

dilluns, 20 de gener del 2020

20:20 hores del 20 de gener de 2020.


 La numerologia és un conjunt de creences o tradicions que pretén establir una relació mística entre els nombres, els éssers vius i les forces físiques o espirituals. Segons els numeròlegs, els números són molt més que una forma de mesurar o quantificar el que existeix al nostre voltant. 

El sistema numèric per excel·lència en numerologia és el decimal, i en aquest sistema el dos és signe d'empatia i sensibilitat cap a les necessitats dels altres, símbol de l'equilibri, mentre que el zero és allò que encara no és, però que pot arribar a ser, la llum potencial, allò que pot ser-ho tot. Dos i zero, dos nombres molt presents en el dia d'avui.

Per primera vegada en aquest any, hui tindrem una curiosa coincidència; d'ací unes poques hores, seran les 20 hores i 20 minuts del dia 20 del primer mes de l'any 2020. Combinació de "vints", impressió estranya!

Fixeu-vos que curiós, en referència a les hores, serà una hora de les anomenades mirall, un conjunt de nombres entre 0 i 9 que són idèntics en termes d'hores i minuts i, malgrat que alguns puguem pensar que simplement això és una casualitat, altres diuen que si estem atents, el nostre subconscient capturarà el missatge de sincronicitat, una de les eines principals que utilitza l'univers per comunicar-se amb nosaltres i participar activament en les nostres creacions.

En referència al dia del mes, 20 de gener, en 1713 naix el rei Carles III, en 1960 es funda la Universitat de Navarra de l'Opus Dei, o l'any 1984, mor un dels millors nadadors del món i que va convertir-se, una vegada acabada la seua carrera esportiva en l'actor més recordat, popular i estimat en encarnar Tarzan al llarg de la història, Johnny Weissmuüller.

D'altra banda, veure tants "20" seguits, em recorda l'anomenat objectiu 20-20-20, al qual el nostre país va sumar-se i que pretén reduir un 20% el consum d'energies primàries i emissions de gasos efecte hivernacle i augmentar un 20% les energies renovables, a més de millorar l'eficiència energètica en les edificacions, abans que finalitze aquest any 2020, per aconseguir emprar menys energies primàries.

I si parlem de les característiques?
En moltes cultures el 2 es representa mitjançant dos punts o traços horitzontals o verticals, per exemple, en la numeració romana (II) i en la xinesa ().

D'altra banda els pitagòrics, una organització italiana d'astrònoms, músics, matemàtics i filòsofs, que creien que totes les coses són, en essència, nombres, consideraven el 2 com el primer nombre en sentit estricte, ja que representa la primària pluralitat possible: si l'un correspon a l'ésser creador, el dos és la primera i més elemental manifestació de la creació. És la dualitat la que possibilita la pluralitat. També segons la llegenda cabalística el número dos expressa en l'ordre moral l'home i la dona, i en el físic la causa eficient i la matèria.

I del 0 podem dir que estem davant d'un no nombre, atés que els números serveixen per a indicar l'existència d'una quantitat d'alguna cosa, mentre que el zero significa la seua absència.

A l'àmbit teològic és emprat en oracions on s'explica que "res" és més gran que Déu i que "res" és menys gran que el Dimoni, mentre en filosofia, és tractat com a concepte per definir el "no res" implicant una elevada capacitat d'abstracció i cognició que l'ésser humà va trigar anys a aconseguir.

Massa "vints"!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada