La ciutat

La ciutat

dissabte, 4 de gener del 2020

Dies de regals


Qui més qui menys a hores d'ara ja ha fet la seua carta als Reis. Uns, espere que siguen pocs, massa llarga, i per tant ses majestats hauran de retallar-la; altres massa complicada i, tal vegada, la petició no puga ser atesa; la majoria, per allò d'haver fet bondat en tot el darrer any, espere que vegem complits els nostres somnis.

Tot i això hi ha peticions que, tot i fetes amb la millor intenció, a la fi només aconsegueixen en pocs dies ocupar calaixos i armaris, són fum de canya, il·lusions de moment, mentre que hi ha altres, que si encertem poden arribar a enriquir la nostra vida.

Demanar cultura i que els Mags ens la porten és tot un encert. Però com poden portar-nos cultura els mags? Jo ho tinc molt clar, des de portar algun abonament per algun dels diferents festivals musicals que al llarg de l'any es fan a les nostres terres, fins a la inscripció per algun curs o taller artístic, passant per abonaments diferents espectacles del teatre principal o tiquets regal per l'auditori, alguna subscripció a alguna de les moltes publicacions periòdiques de qualitat o, la més socorreguda de totes les maneres "portar cultura", rebre un llibre.

El PSOE castellonenc també ha escrit la carta als reis, i va ser ahir a la vesprada quan en lloc de lliurar-la als patges reials va fer-la pública en una reunió conjunta amb els seus socis de govern municipal, Podem-Esquerra Unida i Compromís.

Sabeu que va demanar? Si, efectivament, va demanar Cultura, però no ho va fer esperant rebre ni un abonament, ni un tiquet regal, ni una subscripció, va demanar la gestió municipal de l'àrea de Cultura, un àrea gestionada per Compromís ja des de l'anterior legislatura municipal, i que després d'un gran esforç de la regidora en cap, la senyora Ruiz, ha aconseguit no només posar en valor llocs i espais culturals molt infrautilitzats, templet, passadís de les arts, planetari, si més no també portar noves formes de cinema i teatre de qualitat al Raval, itineraris i passejades culturals per la ciutat, i crear un pla museològic municipal per, en primer lloc posar ordre i valorar el patrimoni històric municipal i amb posterioritat la creació del Museu de la Ciutat de Castelló.

I és que fins ara i al llarg dels darrers 5 anys Compromís ha fet CULTURA en majúscules a la ciutat i ara, amb una clara ressemblança a un enfrontament entre dos germans, el germà gran, per allò del nombre de regidors, vol allò que té, que gestiona el menut, i després d'un xicoteta picabaralla normal entre germans, pensa que l'única manera d'aconseguir-ho sense furtar-li-ho, és oferint-li un canvi, com si es tractara de cromos: Cultura per Festes.

En el fons el que el germà gran està demanant és que de la mateixa manera que Vero Ruiz s'ha deixat la pell en els darrers anys per fer de la Cultura de i per Castelló una regidoria capdavantera, ara ho faça amb la de Festes que, malauradament està passant per una situació complicada. Quina poca vergonya!

Si, són dies aquests de regals, però ses majestats els Reis Mags que pel seu poder tot ho veuen, se n'adonen que el germà gran no està jugant amb justícia, que vol viure a costa del menut, que vol aprofitar-se'n, i estic segur que desestimaran aquella petició.

Grup Socialista Municipal de Castelló, tenim un bon Govern Municipal, tenim un gran pacte de Fadrell, i tenim molta feina per fer. No siguen vostés recelosos i juguen net, no vulguen avasallar el seu germà, a la familia tots son necessaris, tota la ciutat els ho agrairà i ses Majestats se sentirán orgullosos del nostre poble.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada