La ciutat

La ciutat

dimarts, 21 de gener del 2020

Tanquem la paradeta...


A la segona meitat de la dècada dels 80, fa un bon grapat d'anys, va fer-se molt popular a la TV3 un concurs espectacle presentat inicialment per Josep Maria Bachs i posteriorment per Jordi Estadella, un dels primers concursos de TV3, amb concursants telefònics i públic al plató, que responia al nom de "filiprim".

El concurs diari d'entreteniment pensat per a adults però que va acabar enganxant els menuts i la gent més gran, s'emetia en directe, i el seu presentador s'acomiadava del públic, concursants i teleespectadors sempre amb la frase "tanquem la paradeta" i estirant la porta enrotllable cap avall.

Han passat més de trenta anys i recorde la cèlebre frase com si es tractara d'un passat que no passa, i m'ha vingut a la memòria, tant el filiprim, com el seu presentador, el senyor Bach i els principals col·laboradors l'encarregat i l'avi, justament avui en assabentar-me d'una "tancada de paradeta" en aquest cas més a prop nostre i en aquests darrers dies.

Feia dies que imaginava que alguna cosa estava passant, perquè aquest portal informatiu que portava per capçalera "castellonenfiestas.com" després de sis anys informant sobre festes, cultura, tradicions, turisme i gastronomia de la nostra terra, des del final d'any 2019 que no s'actualitzava.

La seua darrera informació van ser els desitjos de "Bon Any Nou, que els Reis Mags vinguen carregats i que 2020 siga un any de festes per gaudir i compartir amb salut i concòrdia" com a continuació de la informació sobre els premis de la loteria de Nadal. Des d'aquell moment i per molts dies el portal va restar mut.

Ara, aquesta mateixa setmana un rètol blanc sobre fons verd ens informa de manera concisa que conclou la seua activitat com a web. No sé quina persona, grup o entitat ha estat al darrera d'aquest portal, només que es definien a si mateix com gent de Castelló, festers, professionals, agraïts i emprenedors.

No crec el seu tancament haja estat conseqüència de cap vulneració de drets de propietat, ni perquè els seus continguts no foren adients, m'incline a pensar que el motiu haja pogut ser econòmic, baix impacte consultiu o problemes de màrqueting. Siga quin siga el motiu, el fet de tancar un web dedicat a la ciutat i a l'oci és de lamentar.

Podríem estar o no d'acord amb la línia d'informació que el web presentava, però el que mai considerarem positiu és el fet del seu tancament, ja que era una manera de conéixer i per tant d'estimar allò que era més nostre, des de convocatòries, nomenaments, actes festers, activitats de les diferents associacions o premis.

Malauradament, ells sabran el perquè, Castellonenfiestas.com "tanca la paradeta" i nosaltres, aquells que de tant en tant ens assomàvem a la seua finestra, deixarem d'omplir la nostra motxilla de notícies, vivències i emocions, unes vegades compartides i altres també criticades, però sentint que hàgem de marxar....

Quan m'haguera agradat sentir allò de "tanquem la paradeta per avui" i a continuació: "Demà hi tornem a la mateixa hora", però no, no podrà ser. Què es perd amb el tancament? Una cosa important, la cultura de proximitat; és veritat que no es pot demanar fidelitat eterna, però sense ser un drama, el final d'aquest web és una absurda realitat que ens deixa una mica òrfens.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada