La ciutat

La ciutat

divendres, 6 d’agost del 2021

Casualitat...

Sabia d'antuvi que el meu escrit-reflexió d'ahir dijous "penjat" en aquest blog, sobre la sorpresa que està causant entre el veïnat la decisió del bisbe López de separar?, jubilar?, o donar descans?, de la tasca pastoral que mossèn Francés ha portat en els deu darrers anys al priorat de la basílica de Lledó, despertaria, a les xarxes socials, comentaris de tota classe; des d'aquells que per expressar la meua opinió m'ataquen de "simple, pueblerino o maniqueo i formar parte de una iglesia tridentina", fins a aquells altres que afirmen que les meues paraules "són sàvies, encertades i reflecteixen el que pensa molta gent de Castelló".

La veritat és que agraïsc tots els comentaris, però en realitat, tal com vaig afirmar a l'encapçalament d'aquest blog en el moment de la seua creació el març del 2014, i mantinc en l'actualitat, el que escric, l'essència del blog, són tan sols "opinions, reflexions i cavil.leos d'un amant del poble, la cultura, les festes i les tradicions. Que li agrada seguir el dia a dia, prendre-li el pols a la ciutat, i sobretot que estima la seua gent i allò que és de tots, com si fora seu...", per la qual cosa, entendreu que sentint-me afalagat per "les visites" rebudes als posts, el que allò que dic puga despertar en uns i altres opinions a favor o en contra, ni em fa veure millor ni, per descomptat em lleva el son.


No solc escriure dos dies consecutius del mateix tema, no és el meu estil, m'agrada ser més variat; només cal que repasseu els escrits per comprovar-ho. Hui, sense ser cap excepció, vull reflectir un fet que, la casualitat ha volgut estiga també directament relacionat amb Lledó, la basílica i tal vegada el mossén, o no?, que no és altre que la constatació de la fallida que presenta el web oficial de la basílica www.basilicadelledo.es

És més que normal que en ple segle XXI Lledó dispose d'una pàgina web oficial, d'una pàgina electrònica, com és el cas de moltes altres basíliques arreu del País, cas de l'Almudena, Guadalupe, els Desemparats, la Sagrada Família, o inclús la mateixa Papal de Sant Pere de Roma al Vaticà.

Una pàgina capaç de contenir text, so, vídeo, programes, enllaços, imatges, hipervincles i moltes altres coses, adaptades per l'anomenada Wolrd Wide Web, una pàgina, el web de Lledó, al que he accedit en algunes ocasions mitjançant un simple navegador.


Ha estat una casualitat que hui, amb la intenció de veure com el web oficial de la basílica www.basilicadelledo.es tractava el proper canvi prioral, m'adonara que en intentar accedir al mateix, aquell presentara problemes, que "no funcionara".
Naturalment, desconec des de quan està inoperativa, així com quin serà el motiu, i si el o els responsables del seu manteniment, actualització i bon funcionament se n'hauran adonat. Supose que si i s'estarà en procés de restauració.


Si fóra malpensat
diria que "s'ha desconnectat" a propòsit, que ja vindran temps millors i que qui  vinga després com a responsable prioral prenga la decisió que considere oportuna sobre el seu contingut i funcionament, però em nego en rodó a pensar que aquest és el motiu, més al contrari, pense que "la caiguda del web" ha pogut ser per fallida del "harward", fallida del proveïdor que la sustenta o de seguretat, en definitiva, que ha estat una casualitat, que justament s'ha donat en aquest moment una mica convuls per la situació dels propers canvis.

Són molts els que sostenen, en un sentit estricte, que la casualitat no existeix, que només són coincidències espacials o temporals les que fan coincidir de manera aleatòria els fets, però jo, en aquest cas, no ho considere així, estic convençut que ha estat una casualitat i espere que més prompte que tard, la pàgina torne a estar operativa i a l’abast de qualsevol veí o foraster que vulga fer alguna consulta al seu més que interessant contingut.

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada