La ciutat

La ciutat

dimarts, 17 de maig del 2022

Voleu dir què és necessari?

És més que normal que, a continuació d'un terratrémol, hi haja algunes rèpliques. Diuen els que entenen que aquestes noves tremolors són conseqüència de les adequacions de l'escorça terrestre al voltant de la falla on es va donar el sisme principal.

La devastació, la intensitat i la sorpresa són les constants dels terratrèmols; tal vegada per això, quan es produeix un canvi en un govern, aquest sol qualificar-se de terratrémol si ve acompanyat de molta intensitat o de la sorpresa.

No crec haja estat aquest el cas del recent canvi al govern autonòmic valencià, tal vegada podem admetre una certa sorpresa, però què no ha portat cap devastació i, per tant, no crec hi haja hagut cap terratrémol com algun mitjà ha volgut qualificar-lo.

Tot i això, és veritat que, els canvis d'alguns caps en diferents conselleries, sembla portarà també "repliques", és a dir, comportarà nous moviments que afectaran els equips de les diferents àrees de govern.


Així he pogut llegir que
la nova consellera d'Obres Públiques, Rebeca Torró, aterra al departament situant el seu fins ara assessor Josep Lluís Fitó com a cap de Gabinet, mentre que la persona que ocupava fins ara aquell lloc, Marc Bellvís, ocuparà el mateix lloc però en la Conselleria d'Hisenda, seguint el nou conseller Arcadi España.

També què la castellonenca Clara Tirado, actual cap de Gabinet d'Hisenda, passarà a la Conselleria de Transparència ocupant la Direcció General de Cooperació, el lloc que va deixar Xelo Angulo en acceptar l'acta de diputada per l'adéu del portaveu Manolo Mata.

I les travesses encara donen més canvis, la fins ara cap de premsa d'Obres Públiques, Begoña Cano, es trasllada a Hisenda per a les mateixes funcions. Carla González, l'actual responsable de Comunicació de la Conselleria d'Hisenda passarà ara a ocupar el càrrec d'assessora en aquesta mateixa cartera, tot i haver canviat "de cap".


I encara queden incògnites per resoldre,
cas per exemple de saber qui ocuparà la Secretaria Autonòmica d'Economia que deixa vacant Rebeca Torró en "ascendir" a consellera d'Obres Públiques.

Si no parlem de crisi, si acceptem el que ha dit el president, que s'han fet "retocs per actualitzar el projecte de reparació i reconstrucció del País Valencià iniciat el 2015", aleshores, voleu dir que són necessaris tants canvis en un segon esglaó de govern?

No entenc massa de polítiques d'alt nivell, però no m'estranyaria que, aquests canvis, per tot el que comporten d'adaptació als nous llocs de treball, suposen, tot al contrari del que ha dit Ximo Puig, un bloqueig de l'Administració Autonòmica en les setmanes vinents.


El ball de cadires sembla ha començat.
Vist des de fora i a diferència dels comicis polítics, dels resultats de les urnes, sembla que aquí els pactes entre amics i les negociacions estan "que tiren fum" i el que més o el que menys, busca, sense perdre "categoria", quedar-se com està o, en cas de no ser possible, ressituar-se en un bon lloc d'eixida, tot i que, en algun cas, els canvis sembla són tan irrellevants, que tant es val el lloc que he d'ocupar; amb menys d'un any al davant, amb seguretat, no es tindrà temps material per desenvolupar pràcticament cap dels projectes que puguen començar.

S'ho valdrà tot aquests transvasament per al resultat que puga obtenir-se?, portaran més avantatges que inconvenients tots aquests canvis? Seran les persones triades pels nous càrrecs les més competents? No seran només canvis de lloc de treball per no perdre el sou? Digueu-me malpensat, però no ho veig gens clar...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada