La ciutat

La ciutat

dissabte, 3 de juny del 2023

Alternança

De no passar res estrany, el pròxim dia 17 es produirà a Castelló, com a molts altres llocs de la província, el traspàs de poders municipal, l'alternança, concepte propi de la democràcia representativa que, d'acord amb el resultat electoral local, permetrà, després de huit anys de govern encapçalat per la senyora Amparo Marco, el canvi, en aquesta ocasió a la formació política encapçalada per la senyora Begonya Carrasco.

D'alcaldessa a alcaldessa; per primera vegada a la nostra ciutat, serà una dona qui lliurarà el bastó de comandament que representa el poder municipal, a una altra dona, obrint-se en la dreta castellonenca un període d'eufòria sota un escenari més que complicat.

Manifesta l'esquerra que el traspàs serà exemplar i no com va ser el del 2015 i, després de l'anunci de renúncia a liderar l'oposició feta per la senyora Marco, sembla que serà el fins ara portaveu de l'executiu, el senyor López, l'encarregat de gestionar i coordinar el traspàs de poders perquè aquest es produïsca amb total normalitat.

No sabem qui conformarà el nou equip de govern, sabem que el PP de la senyora Carrasco va ser el partit més votat, però que no va obtenir la majoria absoluta, per la qual cosa, amb majoria simple, pot optar per governar en solitari o, buscar el pacte, que, en cas de produir-se, lògicament hauria de ser, per afinitat, amb Vox.


L'alternança pot i deu ser positiva
sempre que es busque l'avanç de la ciutat. Què diu el programa del PP que serà prioritari per a Castelló? Només cal repassar-lo...

En matèria de sanitat: el nou hospital general, aconseguir com a centres de referència punters els hospitals provincials i de la Magdalena, la recuperació del CICU o la creació de l'institut d'investigació de malalties rares. En atenció social: Una nova residència de tercera edat, ajuda a famílies monoparentals o foment de la natalitat. En educació: Gratuïtat escola 0-3 anys, aplicar i fomentar la cultura de l'esforç. En igualtat: posada en marxa de programa de foment de lideratge femení i del pla contra la violència de gènere. Si li afegim el bo consum, la quota zero per autònoms joves, l'eliminació de l'impost de patrimoni o les ajudes a llauradors i pescadors, juntament amb la derogació de la taxa turística, la gestió de l'entorn i la protecció animal, tindrem, sens dubte, un bon govern municipal.


Tant de bo foren capaços només de complir el 50% de tot el promés.
Si considerarem l'oferta electoral com un contracte polític, estaríem, sens dubte, davant d'un salt qualitatiu que atorgaria notorietat a la política local, per sobre de l'escarafalla electorera. Arribats a aquest punt, em permetreu que manifeste els meus dubtes i la meua incredulitat.

D'ací a quatre anys, haurem de veure els resultats. Avançarà la ciutat? Repetirà govern el PP? Tornarà a haver-hi alternança? Alguna altra força política serà emergent o decisiva? Seran promeses electorals complides o, al contrari, contes explicats, plens de soroll i fúria, que no signifiquen res una vegada aconseguit "pujar al carro"?

Sembla sobre el paper i escoltant a uns i altres que l'alternança pot ser modèlica, i que el futur govern municipal encapçalat per la senyora Carrasco pot iniciar la seua tasca d'una manera elegant, ja que, ha anunciat que s'asseurà amb els representants de tots els grups polítics amb representació a l'Ajuntament, segons el nombre d'actes obtingudes, per plantejar un vot favorable a la seua proclamació com a nova alcaldessa de Castelló, acció amb una profunda càrrega simbòlica, pel fet que mostra la voluntat de diàleg de la futura alcaldessa amb tots els grups municipals.


Una acció que costa de creure
i que, supose, vol trencar amb la imatge d'ofenedora que, la senyora Carrasco, ha demostrat en les seues intervencions com a cap i portaveu de l'oposició en moltes de les sessions plenàries de la corporació que ara acaba.

Han passat huit anys des que l'esquerra va desallotjar del poder municipal a la dreta a Castelló, després de 24 anys d'hegemonia del Partit Popular, ara, després dels històrics comicis del 2015, en què el PP va arribar fins i tot a perdre la condició de primera força política a la capital, recupera la vara de comandament. Benvinguda l'alternança, que Déu ens pille confessats!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada