La ciutat

La ciutat

dijous, 15 de juny del 2023

Ja som el riure d'Espanya!

PP i Vox tanquen el primer gran acord de l'era Feijóo, on? Naturalment a la Comunitat Valenciana. Un acord que s'anava forjant de manera discreta o no?, des de la mateixa nit de les eleccions, tot i que el passat dimarts es va mostrar com un acord exprés entre Carlos Mazón, futur president de la Generalitat, i el candidat de Vox, Carlos Flores. 

D'entrada un pacte que a canvi de separar al senyor Flores del Govern Valencià, atorgava a Vox la presidència del parlament autonòmic i algunes conselleries, sonant inicialment els noms d'Educació, Afers Socials i la d'Agricultura.

Hui mateix s'ha fet públic un document que recull en 50 mesures les bases polítiques del Govern conjunt; entre elles aquelles que defineixen per a Vox la vicepresidència primera de la Generalitat, i les competències de Cultura, i dues conselleries més, la d'Agricultura i la de Justícia, Interior i Governació. 

Que Vox s'haja fet amb cultura, que tot fa pensar se separa d'educació, no ha resultat estrany no ningú, és veia venir, però la sorpresa i incredulitat ha estat quan, lligat a l'anunci s'ha conegut el nom de la persona elegida per ocupar el càrrec de vicepresident i conseller de Cultura al nou executiu, l'exmatador de bous valencià, Vicente Barreda Simó, que 20 anys després de deixar el toreig, ara torna al "ruedo", en aquest cas polític, un personatge que de no figurar a les llistes del partit per a les autonòmiques, figurava a les municipals de València, passarà a ocupar el segon alt càrrec autonòmic, defensant a la vegada que "els bous són part de la cultura d'aquest país". 


No han tardat gens les xarxes socials a comentar amb ironia la decisió del partit polític de l'extrema dreta conservadora i, a hores d'ara, els valencians ja som el riure d'Espanya, i no em digueu exagerat, per demostrar-ho només us ficaré uns exemples trobats a l'atzar... 

Titular del diari "publico.es": El torero conseller de Cultura ja és una realitat gràcies a PP i Vox: ara a buscar el capellà en Educació i el xaman per a Sanitat. 

Twitter "Mr. @perni1982": "I veuràs com posen de conseller de sanitat un capellà (per això de curar). Quan et partisques una cama, et receptarà un pare nostre i dos Ave Maria i a funcionar". 

"Peterpunk @ricardo29310706": "Sempre cal algú en política per a fer un capot". 

"Iñaki López @_InakiLopez": "Un torero de VOX, proper conseller de cultura a València. Sospite que per a justícia trucaran al guerrer de l'antifaç i agricultura serà per al senyoret Ivan." 

"Profeta Baruc @Profeta_Baruc": "Tant de bo el nou Cap de Trànsit de València siga Ortega Cano". 

Seguim? 

"Dani Bordas @DaniBordas": "Un torero en cultura, una fallera en sanitat i un senyor d'Alcoi que un dia va anar a Albacete per a les relacions internacionals". ": 

"pic.twitter.com/QjPjQYeExf": "Un torero conseller de cultura a València, ja estem més a prop de tenir un narco de ministre de Consum". 

"Bender El Que Ofende @BenderOfuscado": "Un torero al capdavant de Cultura. A veure si per a Sanitat posen un sepulturer". 


I açò només ha fet que començar. PP i Vox, sense vergonya torera,
donant-nos la punta als valencians, punxant en os i deixant-nos de capa caiguda per rematar la feina. Amics, ens vénen temps de metàfores taurines en el fet humorístic i de polítiques retrògrades en el fet social. I és que molt em tem que la professió del nou conseller és gairebé el menys important. El que és rellevant és el que Vox portarà a la cultura valenciana. 

Fi del plurilingüisme. Bous amb diners públics. La cultura accessible només per als que més en tenen. Retallades en beques. Més elitisme i menys cultura popular. Som allò que creem i votem, i, malauradament, ara ja som el riure d'Espanya!

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada