La ciutat

La ciutat

divendres, 23 de juny del 2023

Els miracles de sant Joan i de Sant Pere...

Hi ha una paraula al castellà per definir aquella persona que és partidari acèrrim entusiasta, d'algú o alguna cosa, emprada per a caracteritzar a aquell individu a qui li agrada molt una activitat determinada o fins i tot que la practica amb passió, és "forofo".

Si parlem de les dues manifestacions que més partidaris, "forofos", solen tenir entre la població en general i del veïnat castellonenc en particular, que més aficionats arrosseguen, sens dubte parlarem dels bous i del futbol.

Dos "esdeveniments esportius", dos espectacles de masses, dues manifestacions de les més delirants del personalisme, dues ofertes d'oci que, la casualitat ha volgut que, a Castelló, caminaren juntes en aquests dies d'inici d'estiu.

Des del matí del passat dissabte 17 en què es va procedir al tancament de la plaça de bous i el muntatge dels cadafals a càrrec de les Penyes i Colles del Grau, fins al proper diumenge 2 de juliol, a les tradicionals festes de Sant Pere del barri marítim castellonenc, la música, la gastronomia i sobretot els bous marquen la pauta de la festa, amb un extens programa taurí, amb "encierros", concurs de ramaderies i les populars embolades.


Els bous es converteixen en aquests dies en el reclam principal
perquè, centenars d'aficionats s'apropen al Grau per gaudir d'una combinació perfecta a l'estiu: bous i platja. Espere i desitge que els serveis mèdics presents a la festa no hagen de fer massa intervencions.

I també el futbol cobra especial protagonisme a Castelló en aquests dies. El passat diumenge el club Esportiu Castelló va iniciar en Castàlia el darrer pas en la lluita per l'ascens de categoria, enfrontant-se a l'Agrupació Esportiva Alcorcón, club de futbol d'aquella localitat industrial de l'àrea metropolitana de Madrid de ràpid creixement des dels anys 70 del segle passat i que, supera els 170 000 habitants.


Un club que havent jugat per molts anys en la segona divisió del futbol nacional, a la fi de la temporada passada va baixar a Primera RFEF i que, en aquesta campanya vol tornar a recuperar la categoria dins el futbol professional, havent eliminat a la Reial Societat B i havent aconseguit un meritori empat la setmana passada a l'estadi de Castàlia, deixant-ho tot per a la tornada que tindrà lloc demà dissabte a partir de les 20 hores al seu estadi, Santo Domingo, terreny de gespa natural i de 5.100 espectadors de capacitat.

Crida l'atenció que amb una població igual o superior a la de Castelló, el seu estadi municipal siga tan menut, amb una capacitat que se situa en la tercera part del nostre, i també el nombre de socis, aproximadament 2500, 5 vegades menys que els orelluts, la qual cosa ve a demostrar que l'afició castellonenca és de les més nombroses i fidels de tot el territori espanyol. Però és ben sabut que el futbol no només és passió, és sort i són diners.


I sembla pel que he pogut esbrinar que si en passió l'afició castellonenca guanya per golejada, també amb l'arribada l'estiu passat dels diners del senyor Haralabos Voulgaris, el pressupost de l'equip de Castàlia supera en un milió d'euros al d'aquella localitat al sud-oest de Madrid.


Per tant, només resta esperar la sort, ja que l'afició en comprovar que el club madrileny només facilitava unes 150 entrades, s'ha quedat amb les ganes de protagonitzar un desplaçament massiu a Alcorcón.

Però,per recolzar l'equip des de la distància, pensant que necessita guanyar per aconseguir l'ascens, el club juntament amb la televisió autonòmica À Punt, ha decidit instal·lar tres pantalles gegants a l'Estadi Castàlia i facilitar l'entrada dels aficionats en ficar el preu de l'entrada a 1 euro, que es reemborsarà com a descompte, si es fa una consumició.

Que bé estaria que Sant Joan i Sant Pere, que tantes vegades apareixen representats junts, feren aquest 2023 els seus respectius "miraclets", donant-nos en un ambient lúdic marcat pel solstici d'estiu, no només un referent d'entreteniment i diversió taurina al Grau, si més no que es fera realitat la il·lusió de la ciutat de donar el primer pas envers la primera categoria del futbol nacional que l'afició es mereix.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada