La ciutat

La ciutat

dijous, 20 d’agost del 2015

Corredor cultural

Com en tot en esta vida, sempre hi ha un abans i un després. També en l'àmbit municipal, després d'unes eleccions, sobretot si canvia el color del govern, “hi ha sempre un fins ara i un a partir d'ara”, noves idees, noves formes de fer política, noves estructures, nova organització...fins i tot un nou concepte de ciutat o poble.

Ací, a Castelló, és el que està passant en els darrers mesos, des de juny passat en què un canvi electoral va deixar als “que manaven fins ara” a l'oposició i, “l'oposició al govern”. Això va suposar, entre d'altres canvis, una nova organització política i l'arribada d'una nova regidora de cultura, Verónica Ruíz Escrig, que amb l'ajuda infatigable d'una nova assessora cultural i comptant amb el treball dels funcionaris assignats a la regidoria va ficar-se a desenvolupar noves idees, nous projectes per aconseguir “una cultura del poble per al poble i de tots per a tots”.

Sense arribar encara als 100 dies de gràcia algunes noves propostes ja són realitat, entre d'altres, l'augment del pressupost per subvencions a associacions culturals, ficar a l'abast de l'alumnat del centre penitenciari un bon nombre de publicacions municipals que dormien als caixons, convocar els diferents grups de música amateur de la ciutat per, coneixent les inquietuds, abordar temes fins ara oblidats, apertura del concurs per gestionar el teatre del Raval... i la darrera proposta coneguda, la creació d'un passeig cultural, corredor cultural o projecte cultural, tant si val, a l'andana central del passeig Ribalta, per on havia de circular el tram, plataforma de més de 2.500 metres quadrats ara en desús, i que té com a element complementari el bonic templet de la música.

La idea no és nova, altres ciutats del país també el tenen, però a Castelló serà diferent. El verd de la vegetació serà qui configurarà una unitat d'integració urbana i paisatgística amb un sistema d'us peatonal en un lloc excepcionalment bo. Un espai simple, formal i extremadament senzill, convertit en un escenari que convoque tant a turistes com a veïns a participar. En definitiva una proposta que preten portar una gran varietat d'activitats artístiques i recreatives, culturals, a aquell bell espai urbà que, finalment serà rescatat per a l'us comunitari.

La proposta em sembla molt encertada. Ara, amb una àrea de programació “ben armada” es podrà dinamitzar el corredor, treballant colze amb colze amb diferents associacions, fundacions i institucions per dotar de contingut estable l'espai amb diferents programes: concerts, recitals a l'aire lliure, mostres de pintura, escultura i fotografia, espectacles de dansa, presentacions de llibres, obres de teatre, show de titelles... seguim? La llista pot ser tot l'ampla que vulguem, l'espai ens ho permet.

Un passeig cultural acollidor on famílies senceres, xiquets i xiquetes, senyors de la tercera edat, treballadors, joves i no tant joves, s'acosten a l'acollidor “corredor”, espai participatiu, col·laboratiu i incloent de la zona, on puguem gaudir de moltes i variades activitats lúdiques i culturals que ens ajudaran aconseguir fins i tot una millora en la qualitat de la vida.

Un projecte cultural pel nostre emblemàtic parc a qui el nou govern municipal vol cuidar com es mereix a la vegada que retornar-li la dignitat que darrerament havia perdut. Una molt bona idea, felicitats senyora regidora !!!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada