La ciutat

La ciutat

divendres, 28 d’agost del 2015

Senyorets


Que els jugadors de futbol al nostre país en particular i al món en general són uns dels treballadors més ben pagats pel desenvolupament de la seua activitat professional, és un fet ben sabut, conegut i criticat per part de moltes col·lectivitats. L'escalada de fitxes i de sous ha convertit a alguns jugadors no tant sols en ídols mundials, si més no també en “super-milionaris”.

Treballar en un gran club capdavanter a la nostra lliga suposa a més a més d'alguna responsabilitat, sobretot ser tractat “entre cotó-en-pèl” i tenir diferents professionals al seu abast, tant sols en dir el mínim “ai!”.

L'espai de treball “d'aquestes figures”, com és ben sabut, són els camps de futbol, superfície on es practica el joc i que sembla no és suficient tenir-los impecables, amb gespa natural i tractada amb mim, no, cal anar més enllà i la darrera moda és l'ús de la “gespa híbrida”, mescla d'herba natural i artificial, tot per aconseguir en definitiva “menys lesions” i més control de baló, “més gols”, que són el que fa rendible els sous de les figures i les despeses generals del club.

I de la mateixa manera que estadis importants d'arreu del món, cas de l'Allianz Arena del Bayern, el Parc dels Prínceps de Paris o el Stamford Bridge del Chelsie, per citar-ne només alguns, ja fa temps van instal·lar aquest tipus de gespa, ara, en l'inici de la nova temporada al nostre país, alguns clubs també han optat per aquest sistema.

Com funciona? Quin és el resultat? Diuen que es tracta de punxar milions de fibres de gespa artificial entre l'herba natural que creix al voltant de l'artificial, aconseguint un ancoratge de l'herba al camp i una millor capacitat de drenatge, però sobretot, aconseguint una “major comoditat en el joc”, i per tant una millora en el rendiment.

I quin direu ha estat el primer club espanyol en optar per aquesta gespa? Si senyor, el Villareal CF del senyor Roig, de manera que l'equip de Vila-real conta amb una gespa híbrida anomenada “Deso GrassMaster”, que segons diuen és la preferida dels millors jugadors del món, i que tal i com podem veure al següent vídeo GESPA HIBRIDA es ven com una gran rendibilitat sobre la inversió.

I quina haurà estat la inversió econòmica que haurà fet el Villareal? Això no ho sé, i crec tampoc cap aficionat o soci arribarà a saber, però de segur que la quantitat haurà estat molt elevada, doncs “la propaganda de l'empresa” diu que és una inversió que s'amortitza ràpidament. Be, és possible, però si “la piloteta no vol entrar”, si no es guanyen partits, si no s'està al capdamunt de la taula, de segur que les crítiques, no seran pels jugadors, ells sempre “a la dreta de Déu Pare”, senyorets de la pilota, aleshores, es culparà primer l'entrenador i a continuació al terreny de joc, sempre ha estat així, i la inversió començarà a considerar-se un frau.

Tanmateix si “els senyorets” del futbol aconsegueixen guanyar els partits, estar al capdavant de la lliga i passar eliminatòries, de segur que, ningú dirà que és gràcies a la “nova gespa”, si més no serà perquè “els jugadors són molt bons” i per tant, aquests, s'ho creuran més encara i demanaran més i més diners pel seu “treball”, incentius i augment de fitxa... Temps al temps.

Però que em de fer, això és i serà el futbol. Des d'ací, vull desitjar sort a tots els equips provincials, els grans i els menuts, els que jugarà amb gespa híbrida, els que ho fan sobre natural, artificial o fins i tot, els que són majoria, fan rodar la pilota en camps de terra campa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada