La ciutat

La ciutat

dilluns, 3 d’agost del 2015

Mal de cap

 En castellà “jaqueca” mot provinent de l'àrab saqiqah, consistent en una cefalea recurrent i intensa, localitzada a un costat del cap i relacionada amb alteracions vasculars del cervell. Sinònim de migranya. A l'estiu l'alimentació i la calor poden ser factors que aguditzen aquesta crisi de dolor, però també les repeticions constants d'una mateixa idea, poden arribar a produir aquest mal de cap.

I això sembla que volen aconseguir des de l'oposició els regidors del Partit Popular a l'ajuntament de Castelló. Des que va començar a funcionar el nou Govern local, i com no podia ser d'altra manera, el partit eixint, el PP, va prendre posicions defensives i ofensives, obstinats ells en emprar qualsevol escletxa, qualsevol paraula mal entonada, o qualsevol forma manifestada per algun del seus oponents polítics, per atacar sense la més mínima compassió, agranant tot el que pillen pel camí sense que els importe que allò que diuen estiga bé o malament; l'assumpte és i ha de ser la desqualificació perquè si, i això multiplicat als mitjans de comunicació i a les xarxes socials està produint-nos, al veïnat en general i a mi en particular, ja massa mal de cap.

El nou govern de Castelló té una tasca difícil a fer, per una banda ha de resoldre problemes apressants, heretats, i d'altra lidiar amb l'estirp política de l'oposició, dura i inflexible, a la vegada que ha de complir amb el programa electoral proposat. Massa mals de cap tots a una...

I si parle hui dels mals de cap en general i del mal de cap municipal en particular és per què hui, 3 d'agost l'església catòlica celebra la festivitat de Sant Asprenato, després de Sant Genar, un dels 47 sant protectors de Nàpols i primer bisbe que la ciutat va tenir a les acaballes dels segles I i II.

I quina relació hi ha entre Sant Asprenato, el Govern Municipal i el Mal de Cap us preguntareu? Doncs haver-la, la hi ha, doncs vet per on, aquest primer bisbe de la comunitat cristiana de Nàpols és invocat per calmar el mal de cap, és un “sant sanador” a qui es demana força per fer front a aquesta situació en la que queda minada, encara que siga temporalment, no sol durar més de 72 hores, la salut dels nostres cossos.

La situació de “la bossa dels diners” i la necessita de fer modificacions de crèdit, les obres del Gaetà, l'economia de la regidoria de Cultura, els programes d'emergència social, el deute heretat, el desbloqueig del PGOU, la re-invenció del TRAM, la necessitat d'impulsar els habitatges socials... seguim? Mals de caps diaris pel govern municipal i a sobre l'espasa de Damocles a les espatlles per part del PP i la resta de partits de l'oposició..

“Massa me'n dones” diu el rei Herodes a l'astròleg en un passatge del “Betlem de la Pigà” referint-se als maldecaps que li produïx l'arribada dels Mags d'Orient al seus dominis. Així, com el rei Herodes, es troba l'alcaldessa, el vicealcalde i la resta de regidors del govern a Castelló, cada vegada que obrin un calaix o parlen amb els tècnics de les seues respectives àrees. No ixen d'un mal de cap i ja en cauen en un altre. Això és governar? De moment això és “tapar forats”, fruits de l'herència rebuda...

I de retruc el mal de cap es contagia al veïnat, directament afectats per les accions del govern municipal, de l'actual i de l'anterior, veïnat que, no oblidem, som els qui mantenim econòmicament aquesta institució, amb els nostres impostos. Preguem per què el bon fer i seny de l'equip de govern encerte, o si més no que Sant Asprenato ens valga !!!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada