La ciutat

La ciutat

divendres, 18 de setembre del 2015

Assemblea festera



 Com a conseqüència directa del nou règim jurídic establit per als organismes autònoms de mesures per a la Modernització del Govern Local, el juliol de 2012 l'ajuntament de Castelló va acordar crear un nou Patronat Municipal de Festes, regulat per uns Estatuts aprovats en plenari, modificant els inicials de 1988.

La finalitat del nou patronat és bàsicament promoure, fomentar i organitzar les festes de caràcter públic de la ciutat, presentant els òrgans que el conformen una estructura diferent a com es regulava fins ara, començant per la duració del mandat dels membres, que passa a ser quadrianual en lloc de bianual, a la vegada que varia la seua composició i organigrama, mantenint-se l'Assemblea General com a màxim òrgan de participació, modificant-se la composició del Consell Rector, com a òrgan superior, donant entrada a la Gerència com a òrgan directiu nou, i modificant la Junta de Festes, que passa a ser un òrgan de col·laboració i suport en les funcions d'organització i protocol, integrada per dos equips, un de gestió i un de col·laboració.

Amb el canvi de Govern Municipal dels darrers mesos, els òrgans superiors han sofert una renovació, des de la pròpia Presidència, que ostenta ara la nova alcaldessa, fins als membres, president, vicepresident i vocals del Consell Rector. Tot aquest procés de canvi, ha fet que, l'Assemblea General que, s'ha de reunir com a mínim una vegada a l'any i que venia fent-ho fins ara, any rere any, en algun cap de setmana del mes de juliol, amb la finalitat d'una banda, d'analitzar, conéixer i valorar el resultat de les festes, proposant al Patronat les millores que s'estimaven oportunes, i d'altra, procedir, quan corresponia, cada dos anys, a l'elecció de la nova Junta de Festes, en aquest cas, 2015, fins al dia d'ahir, no havia estat encara convocada.

De manera que, ara sí, ja és oficial, tots els compromisaris que formen part d'aquest òrgan de participació, des dels representants de l'ajuntament fins als de les empreses col·laboradores en les festes, passant pels dels ens festius i associacions de veïns i culturals, han estat convocats pel proper dissabte 17 d'octubre, a les 10 del matí al Palau de la Festa, per, d'acrod amb els estatuts del 2012, “decidir sobre assumptes de la seua competència”.

I quins han de ser en aquest moment els assumptes de la seua competència? Doncs si es fan les coses ben fetes, com s'han de fer, dos actuacions són fonamentals ara , a saber:
1.        Conéixer i valorar els resultats de les festes en l'exercici fester 2014-2015.(Art. 12.e)
2.        Procedir a l'elecció dee l'equip de gestió de la Junta de Festes amb el seu president al capdavant, elevant el seu nomenament a la Presidència del Patronat (Art.26.2).

Per tant l'Assemblea hauria de tenir dues parts clarament diferenciades: En primer lloc cal que l'actual Junta de Festes, la que ara acaba, faça públicament un anàlisi de la seua gestió tant econòmica com festera i sotmeta a aprovació assambleària els seus resultats, i a continuació es procedisca a l'elecció del nou equip de gestió.

I si com sembla, pot haver-hi diverses candidatures, cal que tots els veïns en general i els compromissaris de l'assemblea festera en particular coneguen, coneguem a més a més de les diferents persones que les conformen, quin és el seu programa, quin és el seu projecte fester per la ciutat pel quadrienni 2015-2019 i així, després, votar en consciència.

Per això, jo demanaria, que una vegada tancat el procés de presentació de candidatures, a partir del 29 de setembre, es done la màxima difusió a les mateixes i als seus programes, proposant, per exemple, un debat obert entre possibles candidats a ocupar la presidència, de manera directa entre ells, en un espai públic i obert ,on qualsevol veí puga anar a fer-los les preguntes que considere oportunes, o si més no, un debat a una de les televisions locals, on amb un moderador i uns temps marcats, cada candidat puga exposar el seu programa. No consideraria encertat, els pactes interns, les adhesions a un o altre candidat sense un “cara a cara” entre ells i defensant els seus programes, com tampoc una presentació general feta moments abans de l'elecció el mateix dia de l'assemblea.

Castelló és molt Castelló i les nostres festes han d'anar aconseguint cada dia més la internacionalitat. Ara, en aquest moment de la renovació, podem demostrar que si volem, sabem fer les coses be.

Ànim, endavant, sort i gràcies a tots aquells que inicien aquesta carrera festera, que volen treballar des del món de la festa per fer més gran Castelló. A l'Assemblea ens veurem !!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada