La ciutat

La ciutat

dijous, 17 de setembre del 2015

Indecència, frau, immoralitat...



 Les paraules que encapçalen aquest comentari m'han vingut a la memòria en assabentar-me del que va passar la vesprada d'ahir al Congrés dels Diputats de l'Estat Espanyol.

És de suposar que els nostres Diputats de la Càmera Baixa, els 350 membres elegits de manera directa per sufragi universal cada quatre anys, estan allí per voluntat pròpia i han de desenvolupar en les seues jornades laborals una sèrie de tasques de control i legislatives per aconseguir, la plena democràcia, justícia i equitat per qualsevol ciutadà del nostre país.

Per això, per ser “una feina al servei de la societat”, reben un sou, una nòmina, que de promig per la gran majoria de “les senyories” que viuen fora de Madrid, suposa més de 5.600 euros bruts al mes, aproximadament uns 4.800 nets, que, naturalment, coincidireu amb mi, no està gens malament pels temps que corren.

Tot i això, no sempre actuen de manera justa i honorada, especialment pel que respecta als bons costums i la moral. Malauradament tots hem vist com alguns dels nostres diputats, en aquesta legislatura actual que prompte acabarà, han estat “pillats” tallant-se les ungles, llegint la premsa, dormint, jugant amb els iphads o fins i tot fent la llista de la compra.

Però encara hi ha una cosa més greu, no acudir a la feina, i això, és el que van fer ahir vora 300 dels 350 membres de la Cambra, i no era la primera vegada. Es debatia, després d'esperar més de 4 anys, la possible reforma del nostre Estatut d'Autonomia per poder blindar les inversions de l'Estat i, vet per on, quasi el 85% els senyors i les senyores diputats i diputades, no ho van considerar interessant i van preferir, com diuen al meu poble els estudiants, “fer xifra”, o laboralment parlant que és el cas, “no acudir a treballar”, mentre els comissionats de les Corts Valencianes, defenien la proposta. Fins i tot el Govern de la nació en ple, “va passar” i cap membre va ser present a la bancada blava.

Enteneu ara el per què del títol d'aquest post? Indecent i immoral i podria afegir vergonyós, trist i lamentable, i encara em quede curt !!! Ells que no van a treballar, que estan fent un greu frau i que ens furten els nostres diners, després, d'ací uns mesos, vindran a dir que són els nostres defensors i valedors i tornaran a demanar-nos de nou el seu vot, per seguir traient “la panxa de bon any”. Quina vergonya !!!

I al meu poble diuen: “I si en vols més, para el cabàs”, si encara aquest fet del menyspreu no va ser prou, si fa o no fa, a la mateixa hora, el ministre Montoro, que no estava al seu escó, al seu lloc de treball, anunciava que si la Comunitat Valenciana, si el Govern del senyor Puig no fa front als 19 milions d'euros de multa de la Comissió Europea per la manipulació del dèficit entre els exercicis 2011 i 2014 que va fer el Govern Valencià, serà el departament d'Hisenda qui retindrà aquesta quantitat dels diners del finançament autonòmic que ens correspon per llei. Qun morro !!!, quina cara !!!. Qui va manipular? El Govern Autonòmic d'aquell moment. Qui ha de pagar? El Govern Autonòmic actual. Quina immoralitat !!! Que ho paguen ells de les seues butxaques que van fer “l'empastre” i si més no, que ho pague el PP nacional que, al cap i a la fi, eren i són encara de la “mateixa corda”.

L'anterior Govern Valencià va enganyar la UE, al Govern Nacional i als Valencians. El Govern Nacional actual desprecia els valencians i ho demostra amb l'absència al Congrés. No, nosón de rebut ni una actuació ni l'altra, no podem ni devem suportar les conseqüències d'un Govern injust i insensible amb els habitants d'una part del territori que, només volem justícia. No volem més enganys, ni governants indecents, fraudulents i immorals...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada