La ciutat

La ciutat

dissabte, 15 d’octubre del 2016

Castelló bull...

Allò que està tumultuosament agitat, a la nostra llengua ho definim com "estar bullint"; aquest estar excitat o agitat, generalment és per una passió o una emoció. I és que hui, aquest matí, amb els termòmetres marcant 25 graus, el cel ben clar i la "moguda cultural" desplegada, en els carrers de Castelló no hi cabia ni una agulla.

Potser no en som prou conscients, però, ara i ací, estem vivint un dels seus períodes més dinàmics, culturalment parlant, de la història del nostre poble, fruit d'una gran tasca de programació municipal ben feta, que ens duu al fet inqüestionable d'acceptar que Castelló, setmana a setmana, mes a mes, bull d'animació.

I bona part de la culpa la té la celebració en aquest cap de setmana de la "Mostra d'Arts Escèniques Seagram's Gin", festival de música a peu de carrer que ens acosta i afavoreix el contacte directe entre veïns, visitants i músics, aconseguint-se eliminar la distancia entre els artistes i el públic, a la vegada que convertir el centre de Castelló en un gran escenari viu on interpretar música variada, en total llibertat.

Si a això li afegim la 16a edició de la "Muestra de Tapas Ciudad de Castellón-San Miguel" que està celebrant-se a la plaça de Santa Clara per delectació del paladar amb originals "tapes" elaborades pels establiments participants i l'ambient agradable que es respira a les diferents terrasses dels establiments que envolten el mercat central, ens trobem en una ciutat que està combinant cultura gastronòmica, lúdica i recreativa, ingredients per "coure" amb garantia d'èxit una ciutat que bull.

Fins i tot l'imprevisible oratge ens acompanya, convidant-nos a eixir al carrer. No hi ha excuses, ja siguem xiquets, joves, adults, famílies senceres... hi ha per tots i de tot. No hi ha més que sortir al carrer i perdre's per una ciutat que destil·la alegria per cadascun dels seus porus, hui, demà, a l'altre o l'altre...

Hui, 15 d'octubre, a 77 dies d'acabar-se l'any, i quan  es compleixen 300 dies de Govern provisional en funcions a Madrid, la nostra ciutat es projecta com un element d'atracció turística pels visitants, a la vegada que, els mateixos veïns, redescobrim el nostre poble, amb la possibilitat de dissenyar-nos el nostre propi programa de l'ampla Mostra.

Tots estem gaudint de la ciutat a la tardor, "estem bullint", participant del pentàgon musical, del teatre, les titelles o l'humor. Passejar per Castelló hui és un plaer, ja que la ciutat ens convida a viure el carrer, mitjançant la nostra particular ruta de festa. Això és CULTURA en majúscula i això és ciutat viva, participativa i oberta...

I de segur que la ciutat seguirà bullint, aquesta mateixa vesprada en un espectacle que s'anuncia com suggerent, diferent, impactant, apassionant i sorprenent que reuneix humor, bogeria i música; un "des-concert" que reinventa l'estructura dels recitals, premiat com a millor espectacle musical a Edimburg, Moers, Toledo o Cadis, que té com a protagonistes a quatre grans músics que fusionen la música clàssica amb altres estils musicals i que podrem gaudir a la plaça Major a partir de les 20 hores. "Pagagnini" és el seu nom.


Les persones som les que fem que Castelló tinga cada dia que passa més vida cultural, i aquest cap de setmana ho estem demostrant omplint els carrers i places, amb una imatge única exemple clar de com creiem que s'han de fer les coses, tot cercant el màxim de complicitat i col·laboració.

2 comentaris:

  1. És curiós que tothom accepte acríticament que la cultura promoguda des del poder públic estiga promocionada per una empresa privada de Ginebra. Molt normal no és...

    ResponElimina
    Respostes
    1. No, molt normal no es, tot i que cal ser prou subtil i filar prim per associar el patrocini a la beguda.
      Será també que qualsevol ajuda es bona si es tracta de cultura...

      Elimina