La ciutat

La ciutat

dijous, 20 d’octubre del 2016

Que venen els indis!!!

 A banda d'una frase feta, i a fe que a la notícia que ens ocupa se n'hi poden aplicar tantes com el nostre ampli repertori ho permet, l'expressió que encapçala aquesta reflexió de hui, també és el títol d'una cançó enregistrada pel grup Els Bandolers, allà pel 2003, dins l'àlbum l'esclafit, amb una tornada que diu: "Que vénen els indis!/Que vénen els indis!/ Que vénen els indis!/Que vénen els indis!/Que vénen els indis!/Que ja estan ací!"

I m'ha vingut a la memòria en escoltar l'ocurrència del director territorial de la Conselleria de Medi Ambient, el senyor Antoni Garcia, per fer front a la superpoblació de porcs senglars que no tan sols acampen per les nostres muntanyes i boscos, si més no, arriben ja a les zones poblades tant de l'interior com de la costa, i que no ha estat altra que, estudiar la possibilitat d'autoritzar la captura d'aquests porcs, fent batudes on les armes i els gossos no siguen els protagonistes, sinó emprar arquers, amb arcs i fletxes, com, amb tota seguretat, es feia allà pels albors de la humanitat.

És veritat que la qüestió no és de riure's, que cal controlar la població d'aquests animals, i que l'ús d'armes de foc pot resultar perillós sobretot en aquelles zones properes a nuclis urbans, carreteres o camins rurals, però, no ho serà també l'ús de fletxes disparades sense fer cap tipus de soroll?

Sembla que la federació de caça disposa d'un grup d'arques sobradament preparats per a actuar en aquelles ocasions en què no es poden usar armes de foc, però no hi haurà altres mitjans abans de les fletxes? No serà una excusa per dónar satisfacció a alguns aficionatas a l'arc? Se m'acut, i no sóc expert, per exemple l'ús de trampes, jo sé jo si s'haurà provat i resultarà o no efectiu..

Siga com siga cal controlar aquesta població no fos cas que a la fi hagem de parlar d'una veritable plaga i, autoritzar estratègies per disminuir aquesta població. Així que, no seria d'estranyar que a les setmanes vinents o mesos, poguérem trobar-nos pels termes de Vall d'Alba, La Vilanova, Vilafamés o Benicàssim, per citar aquells més propers a la capital, veritables "indis", que, amb les cares pintades o no, pentinaren les carreteres, els marges i algun indret una mica més amagat per, descobrint-los, aniquilar-los.

Serà aquesta en cas d'aprovar-se una mesura extraordinària? No donarà peu a una nova modalitat esportiva de caça regulada? Cas d'autortizar-se haurà de ser cacera de dia, no us sembla? Doncs de ser a la nit difícilment és podrà encertar el blanc.

Quina por em dóna sobretot per senderistes i boletaires. Caldrà extremar encara més la vigilància que en el cas de les batudes amb armes, per evitar possibles ensurts i el que és més greu, fatals accidents.


Prompte, si la iniciativa va al davant, caminant per la muntanya caldrà estar més atents, encara no han arribat, però ja són a prop, ja s'acosten... Caldrà mirar els rastres, una ploma d'ocell del tro, una petjada de conill encara fresca, el soroll del vent ressonant a les muntanyes, atenció amics que venen els indis!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada