La ciutat

La ciutat

diumenge, 30 d’octubre del 2016

Mai mirar enrere, sempre endavant...

315, 304, 30... Tres xifres, tres inicis, tres tresos.

La primera, després de 315 dies de bloqueig s'inicia una nova legislatura, un nou temps que no serà gens fàcil pel senyor Rajoy; la segona, 304 dies transcorreguts d'aquest 2016, a poc més de dos mesos per acabar-se l'any una bona notícia pel govern municipal que ha aconseguit situar a la ciutat com la tercera capital de província amb menys despeses pendents d'imputar al pressupost, allò que s'anomena "factures als caixons", i la tercera de les xifres, hui, darrer diumenge d'octubre, 30, dia en què es torna a celebrar al nostre País una de les tradicions més antigues del nacionalisme, l'Aplec del Puig.

A l'esplanada del Monestir del Puig, convent mercedari fundat pel rei conqueridor el 1240, sobre el qual va lliurar-se la batalla definitiva per la conquesta del Cap Casal, el BLOC i Compromís, per 39a ocasió, celebrem un acte polític i jornada festiva amb activitats lúdiques variades, juntament amb altres culturals, tallers pels més menuts, actuacions musicals i un àpat popular.

Ara, en aquest 2016, hui, darrer diumenge d'octubre, afortunadament la visió política valenciana és diferent. Tenim un Estatut, unes llibertats i el dret a usar la nostra llengua, el valencià. Tot i això. No tot està aconseguit, mai convé adormir-se en els llorers; ens sentim satisfets i orgullosos de la feina feta pel Govern Valencià en aquest darrer any, però cal pensar a mirar endavant, ja que mirar enrere porta a la melancolia i, a més a més, és poc pràctic.

Cal continuar anant al Puig, hui, a la setmana propera o d'ací a uns mesos, però cal tenir-ho per costum, cal fer aquest viatge de tant en tant, perquè d'allí van provenir no poques forces per a avançar en la llibertat.

Uns, capdavanters, faran la feina, altres farem costat, però cal marxar sempre endavant; potenciem i incrementem allò que és nostre, demanem allò que ens pertoca per llei, fem-ho ara amb més contundència que mai doncs ja tenim, per fi, un nou president de Govern.

La casualitat ha volgut que hui, darrer diumenge d'octubre, haja estat el dia en què el Rei d'Espanya haja signat el Decret de nomenament del senyor Rajoy com a president del Govern.

Ara, amb un Govern renovat?, o tal vegada serà millor dir continuista?, la tasca ha de ser clara, d'una banda recuperar la dignitat a Europa i d'altra millorar la situació de les Autonomies, començant per la bandejada Valenciana. Cal un finançament just i raonable, els valencians i les valencianes fa massa temps que estem maltractats.

Hui, més que mai en aquest darrer diumenge d'Octubre, en aquest dia tan significatiu per tots els valencians i valencianes, diem ben fort que seguim ambicionant un País fort i potent en una Espanya que atenga les singularitats de cada territori i garantisca la igualtat entre els seus ciutadans.


Mirarem endavant i seguirem treballant per posar fi a la indiferència que s'ha apoderat del govern d'Espanya pel que fa al poble valencià i si cal anar, anirem al Puig, no només el darrer diumenge d'Octubre, qualsevol diumenge o qualsevol dia de la resta de l'any o dels venidors...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada