La ciutat

La ciutat

divendres, 28 d’octubre del 2016

Fa ja més de dos anys...

 Va ser la segona quinzena de setembre del 2014, apareixia a la xarxa una nova publicació digital, una revista, pensada, gestada i realitzada a la nostra ciutat. La primera revista digital gratuïta i en valencià.

Es tracta d'allò genèric conegut com a "revista digital", una publicació dissenyada en un arxiu digital que es transfereix mitjançant el web, una publicació que només pot consultar-se en internet i que té l'aparença d'una revista impresa. Un projecte amb vocació de futur, amb la finalitat d'entretenir i informar, de ser útil, interessant, variada.

Una publicació que des dels seus inicis va incloure en les seues 16, 18 o 20 pàgines segons número, editat quinzenalment, l'agenda cultural de la ciutat, les farmàcies de guàrdia de la quinzena, receptes de cuina senzilles i fàcils, entrevistes, passatemps, contalles, en definitiva allò que podia agradar a qualsevol persona que accedira a l'ordinador independentment de la seua edat.

Una revista que en aquesta segona quinzena d'octubre que estem a punt de concloure, ha editat el número 49 i, en cas de no passar res, a la setmana propera complirà un repte al qual pocs creiem anava a arribar, el seu número 50.

No us he dit encara el nom de la publicació: "Castellonear", que tot i ser una paraula no reconeguda per cap diccionari, qualsevol veí de la ciutat entén perfectament el seu significat, "gaudir de tot allò que ens ofereix aquest meravellós poble que és el nostre" i que poden trobar en un clic al web: CASTELLONEAR o seguir al Facebook, Twitter o YouTube.

A la nostra societat actual, dominada "pel digital", un percentatge molt alt de gent, de veïns, disposa, disposem d'un Smartphone, tauleta o ordinador, de manera que els dispositius connectat i la influència que tenen a les nostres vides augmenta cada dia.

Els hàbits de lectura de la gent han canviat des de l'arribada de la internet, i més encara des de l'arribada de nous aparells tecnològics capaços de connectar-se en qualsevol lloc. Aquests dispositius han fet que llegir revistes gratuïtes siga més accessible i que ho puguem fer en qualsevol lloc i moment, a casa, al carrer, al treball, a la universitat...

Catalunya com en moltes altres coses va marcar el capdavant, i va servir de model, publicacions com Capgròs, diari digital del Maresme, la revista de Vic, la d'informació municipal de Viladecans, o El Prat, revista d'informació local de l'ajuntament del Prat de Llobregat, tenen milers de lectors. Els editors van veure que així s'arribava a més potencials lectors i els publicistes van fer la resta convencent als empresaris d'incloure les seues propagandes en aquests mitjans...

El centre Apta de reparació de sinistres, Arajovic, espai gastronòmic, Publitipo retolistes, Opticalia òptics, Agost Mir tallers de xapa i pintura, Losada polièster, Martorell maquinària hostaleria, Desdecero disseny gràfic, Ubica't, i altres empreses castelloneres han confiat en el projecte i amb el seu suport han aconseguit aquesta gran realitat, arribar al número 50 de la revista digital de Castelló.


Felicitats a Castellonear per mantenir-se com a publicació connectada amb el cada vegada més gran flux d'informació local i per encertar en cadascun dels seus números, llarga vida...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada