La ciutat

La ciutat

diumenge, 4 de juny del 2017

Perillós...



Cohesionar un bon equip de treball no ha estat mai una tasca fàcil, més encara si aquest equip és nombrós i ha de desenvolupar una feina de manera altruista, desinteressada, dedicant-li moltes hores restades a l'oci, la família o les amistats.

És el cas de l'equip de persones que conformen la Junta de Festes de Castelló, òrgan que depenent del Patronat Municipal de Festes, és presidit des de l'octubre del 2015, per l'amic Juanvi Bellido, tenint com a missió promoure, fomentar i organitzar les Festes de la Ciutat de Castelló i col·laborar i assessorar en la celebració d'altres festes que s'organitzen en la ciutat per associacions, entitats, carrers o barris.

Per portar endavant aquesta tasca el senyor Bellido, va haver de conformar una candidatura, que a la fi, contant amb el suport de la majoria dels assembleistes, va resultar la guanyadora, grup que recollia 12 persones de tots els àmbits del món de la festa i que va començar a treballar amb il·lusió i entusiasme per donar a la ciutat unes festes que ens feren avançar en el camí de la internacionalització.

Recórrer el camí fester en aquests pràcticament dos exercicis complets transcorreguts, no ha estat gens fàcil per la Junta de Festes de Bellido. A les dificultats polítiques, amb dimissió de regidora delegada de festes inclosa, econòmiques, amb dimissió de la gerent del Patronat, administratives, amb enfrontament judicial amb la tècnic municipal, cal afegir que al llarg d'aquests dos anys, han estat molts, massa a parer meu, els membres de l'equip que per raons diverses, des de discrepàncies obertes amb la manera d'actuar, passant per situacions familiars o simplement per cansament, han anat renunciant a formar part de l'equip.

Si fem un repàs cronològic i acceptant la possibilitat d'alguna errada involuntària, podem comptabilitzar fins aquest moment 11 dimissions, que van iniciar-se al març del 2016, continuant a l'abril, al setembre i el març del 2017, de manera que l'equip, vist des de fora, mai podem dir ha gaudit de l'estabilitat necessària per a treballar amb continuïtat. Tot i això, cal reconéixer i així ho faig, que l'esforç realitzat ha estat gran i les festes dels dos darrers anys, podem dir que amb la voluntat i les ganes ficades per tots "han eixit" molt bé.

Si girem la vista enrera crida l'atenció i molt que de les 12 persones que inicialment constituïren la candidatura que recolzava al president, a hores d'ara només en continuen 6, Lledó Lleó, Javier Roig, Jorge Martí, Lidón Barberá, Lara Sos i Fernando Torrent.

Tot i això, si hui porte ací aquestes reflexions, és perquè sembla que la Junta es troba novament en ple procés de renovació, anunciant-se la que serà la renuncia més gran tinguda fins ara, 9 membres de l'equip l'abandonaran en dates pròximes i de manera conjunta, tres dels que és mantenien de l'equip inicial, Barberà, Sos i Torrent i 6 dels que tot i haver format part de l'equip amb posterioritat, ara també el deixen, amb la qual cosa s'elevarà a més de 20 les persones que en menys de 2 anys han passat per la Junta, amb el que açò pot suposar de perillós per la continuïtat del projecte.
 
No. no m'agradava la manera d'actuar de l'anterior equip, de l'anterior Junta de Festes, la per molts anys fortament criticada i encapçalada pel senyor López, però l'estabilitat d'aquella, ens donava certa garantia.

Què passarà ara? Què queda de l'esperit de la renovació d'aquella inicial de Bellido? No sé, però molt haurà "d'afinar" el senyor president si no vol que el grup se li torne a escapar de les mans... Cal una bona reflexió i una millor tria. Esperem que s'encerte, tot siga pel bé de la festa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada