La ciutat

La ciutat

divendres, 2 de juny del 2017

Projectem-nos, coneguem-nos, avancem...



 Castelló és una ciutat tradicional, tranquil·la per viure, curta en extensió podent-se arribar caminant tranquil·lament a totes parts. Una ciutat i uns barris on la gent, els veïns, no sense dificultats, naixem, creixem, ens fem grans, treballem i envellim amb dignitat, I com deia el periodista, escriptor I director de cinema madrileny, el senyor David Trueba "un lloc gens trillat, poc reconegut i on es passeja, on es menja i on es pot viure molt bé".

Una ciutat per descobrir, còmoda i agradable per passejar, amb varietat de llocs autèntics i una creixent oferta cultural, on el més important són les persones i les nostres qualitats: saber, voler i poder o el que és el mateix, coneixement, compromís i capacitat.

El nou equip de govern municipal, en aquests moments, arribats a la meitat de la legislatura, vol trencar el tòpic de ciutat avorrida, on mai passa res i ho fa d'una manera curiosa i a la vegada innovadora, publicant una nova revista, Talento, que mitjançant la publicació de 50 entrevistes a professionals d'èxit nascuts a la ciutat, pretén generar una reputació positiva envers la capital de la Plana.

Trenca amb l'enfocament tradicional del talent com a una qualitat exclusivament innata, anant més enllà per, demostrar, que el talent és la intel·ligència aplicada a allò que fem bé i, per tant, és una capacitat que tots podem entrenar, donant a conéixer l'èxit professional d'uns castellonencs, homes i dones amb molt de potencial i capacitat.

Podríem dir que no estan tots els que són, però si són tots els que estan i analitzada la publicació en certa profunditat trobe algunes coses curioses que passe a compartir i comentar:

1.- De les 50 persones amb talent, no arriba a 1 de cada quatre, en concret 11 són dones, el 22%, i 39, el 78% homes.

2.- Dels 50 talents que apareixen en aquest primer número de "Talento" corresponent al mes de Juny, supose que en seguiran uns altres, tot i que desconec la periodicitat de la publicació, resulta curiós que 13, el 26% són persones vinculades a la Universitat Jaume I, 9 homes i 4 dones.

3.- Tretze són les coses que troben més a faltar aquells castellonencs talentosos que "viuen fora" per aquest ordre: la família, els amics, el menjar, poder passejar pels carrers, el clima, la platja, la mar, l'olor dels camps i de la terra, el CD Castelló, les muntanyes, la qualitat de vida, les tasques o el Penyagolosa...

50 ambaixadors de la ciutat, persones nascudes a Castelló que viuen fora o passen molts dies allunyats de casa, però que no han perdut les arrels. Benvinguda siga aquesta nova iniciativa de l'equip de Govern encapçalat per l'alcaldessa que reconeix l'esforç d'aquests castellonencs que treballen per una ciutat més gran, més forta, més solidària i més justa, i bo és que la resta de veïns els hi fiquem nom i rostre.

Més encara, aquesta publicació permet mitjançant aquest correu: talento@castello.es d'una banda la possibilitat d'entrar en contacte amb els entrevistats i, d'altra si el lector es considera talentós i vol formar part del mapa de talentosos castellonencs entrar en contacte amb Begoña Campos, directora de la publicació.

Ara només falta una bona distribució de la publicació. No sé quina tirada se n'haurà fet, però no dubte que si s'aconsegueix una bona distribució de segur aquesta iniciativa de divulgació interactiva contribuirà a la projecció de la ciutat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada