La ciutat

La ciutat

dimarts, 20 de juny del 2017

Poca corretja...



 Diu el diccionari de la nostra llengua que tenir corretja és sinònim de tenir paciència, de saber-se'n dominar. Altrament, tindre poca corretja serà el mateix que tindre poca paciència, que aguantar ben poc, que enfadar-se per qualsevol cosa.

Per altra banda la colla Pixaví, associació cultural-festera de Castelló, a més a més de recuperar tradicions, participar en les festes fundacionals del nostre poble té com a objectiu passar-ho bé fent festa, per la qual cosa, disposa d'un Cau, una seu social en propietat on, al llarg de l'any es celebren assemblees, reunions lúdiques, activitats culturals i tot tipus d'esdeveniments on els seus socis, en major o menor quantitat, es reuneixen per fer germanor, moltes vegades, per sort al voltant d'una taula.

Compaginar la festa, les reunions festeres amb el descans dels veïns sempre ha estat en l'esperit de la Colla, tant en la setmana de Magdalena on sembla que quasi tot està permés, com a la resta de l'any. Per això sempre hem tingut cura que "els saraus" realitzats a la Colla acaben a una hora prudencial, mai més tard de les 12 o la 1 de la matinada.

Més encara, a ser possible, cosa que s'aconsegueix en la gran majoria dels casos, les activitats festeres realitzades a la seu de la Colla al carrer d'Isabel Ferrer, popularment conegut com a carrer Cassola, mai acaben després de la posta de sol.

És el cas que ens ocupa en aquest comentari. Per celebrar l'acomiadament del curs, una dotzena de socis, han decidit en el dia d'avui celebrar un dinar de germanor, consistent en una paella. Mentre aquesta es condimentava un altre soci, amenitzava l'espera amb la interpretació d'unes peces a l'acordió. I així, entre les 12 del migdia i les 4 de la vesprada, i dins del local, hi ha hagut "festa lúdica i de germanor", pensant que no molestàvem ningú.

La sorpresa ha saltat quan, a la sobretaula, al voltant de les quatre de la vesprada, s'ha presentat la policia local de la ciutat per comunicar-nos que hi havia hagut una trucada "de queixa" d'algun veí, perquè els hi molestava el so de l'acordió i la forta conversa mantesa entre les diferents persones que, tal vegada de manera sorollosa però sempre dins del domicili particular, s'escampaven per carrer.

Els mateixos agents s'han encarregat de confirmar que no s'estava incomplint cap llei, que el soroll tot i ser estrident en alguns moments no constituïa cap il:legalitat, però en haver-hi queixes es veien amb l'obligació de venir a cridar-nos l'atenció.

Si d'una cosa ens sentim orgullosos a la nostra associació, és del respecte envers tot i tots, però en aquest cas no entenem de cap manera que a les 4 de la vesprada, tot i poder haver-hi puntualment hui més soroll que un dia qualsevol, calga cridar a la policia per, fent-los vindre, manifestar-nos el seu malestar.

Tan fàcil que haguera estat venir i parlar, mostrar-nos el seu malestar, però no, han tingut poca corretja, no han sabut estar a l'altura i ens han fet sentir per un moment "culpables" d'un fet que en qualsevol altre carrer, en qualsevol altre indret de la ciutat haguera estat considerat, tenint en compte l'hora en què es desenvolupava, més que normal.

Amics del carrer Cassola, el Pixaví no és una Colla problemàtica, no ho ha sigut mai i no vol ser-ho de cap manera, però tampoc som "monges de clausura ni monjos del silenci" i considerem que, en aquest cas, no teniu ni dret legal ni tampoc raó per, denunciar un fet que en el moment i hores en què s'ha produït suposa cap entrebanc greu. Una altra cosa és que vosaltres us penseu que el carrer és vostre i només vostre i que fins i tot podeu decidir el que altres veïns puguem fer dins de casa nostra.

No, no teniu raó ni estem ni podem estar mai d'acord amb aquesta actitud. Soms conscients que no sou tots, que tal vegada no sigueu ni tan sols representatius del veïnat, per això, nosaltres, us seguirem estimant i us seguirem donant el nostre suport i adhesió en tot allò que ens necessiteu, però penseu que fets com aquests no ens agraden i ens donen a pensar que sí, malauradament, alguns teniu poca corretja i així no aneu bé, llàstima...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada