La ciutat

La ciutat

dimarts, 24 d’abril del 2018

Una de calç i una de sorra...


"Vine a pintar a Lledó" s'ha consolidat com un dels actes principals de les celebracions en honor de la nostra Patrona; es tracta del primer acte de les festes de la patrona de Castelló de la Plana, un concurs de dibuix per als més xicotets, que aquest any arribava a la seua novena edició i que va reunir, la vesprada del passat diumenge, a l'esplanada de la basílica de Lledó a un gran nombre de menuts-dibuixants disposats a plasmar les més boniques estampes al voltant de la Lledonera.

Una jura bandera és un acte solemne, una celebració organitzada per les Forces Armades, que permet comprometre's públicament amb la Nació i amb tot allò que aquella representa i que pot realitzar qualsevol persona, siga militar o civil. Un acte castrense, relacionat amb la milícia i amb clara referència a la vida militar.

També el passat diumenge, en aquest cas al matí, va concloure a la nostra ciutat i concretament al Parc de Ribalta, l'estada de la Guàrdia Reial, cos militar d'elit, durant cinc dies per les nostres terres amb una parada militar i la jura de bandera per a personal civil en la que van fer pública la seua lleialtat a la nació, lliurement i responsablement, uns 200 castellonencs, persones adultes.

Actes on a més a més de les autoritats, militars, civils o eclesiàstiques, va contar-se amb la presència de les màximes representants festeres, les regines i corts d'honor infantil i major en l'acte del matí, al passeig Ribalta i, de la Regina infantil i les seues dames, a la vesprada, a la basílica.

Si, heu llegit bé, tot I que costa pensar que així va ser. No sé de qui va ser la idea, però de la mateixa manera que encertadament no va assistir la Regina Major i les Dames de la Ciutat al concurs "vine a pintar", simplement no hi tenien cabuda, era un acte pels menunts que no podien ni devien perdre's les nostres màximes representants infantils, tampoc crec fóra de rebut, i per tant em sembla tot un despropòsit, que la Regina infantil, que Lucia Burguete, assistira a l'acte del matí, a "la parada militar i jura de bandera", tot pensant que era per a persones grans i al qual no podia participar sinó com a mera espectadora.

Així que ara entendreu aquells que açò llegiu el títol del comentari. El passat diumenge i des de la presidència de la Junta de Festes o des de l'àrea de protocol, no ho sé, i en relació a la Regina infantil, va donar-se "una de calç i una de sorra", dues situacions que van presentar-se de manera alternativa amb un encert i una errada, o per a ser més certs, una errada, la presència de la xiqueta a l'acte castrense, tot un despropòsit, i un encert, la participació al costat de molts altres xiquets i xiquetes en un concurs de dibuix infantil.

Lamente el despropòsit que va suposar l'assistència a la Jura de Bandera de la Regina infantil. Desconec quina serà la seua possible valoració de l'assistència, però estic més que segur que va passar-s'ho molt millor a la vesprada entre xiquets i fulls per pintar, ja que aquell si era un acte on podia sentir-se part i protagonista.

L'article 36 del reglament vigent d'elecció de regines diu que "donat que la figura de la Reina és la màxima representació de les nostres festes, es cuidarà al màxim la seua utilització. Per a això s'estudiaran els actes on haja de participar".

Voleu creure que va estudiar-se per algú la necessitat de la presència de la Regina Infantil en la Jura de Bandera? Vull pensar que no, que van portar-la allí sense pensar-ho massa i que naturalment, estava fora de lloc. La "calç" van ficar-la a la vesprada, malauradament "la sorra" va tapar els ulls d'algú al matí, vull pensar que sense cap mala intenció...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada