La ciutat

La ciutat

dissabte, 28 d’abril del 2018

Córrer no és de covards i, amb imaginació, beneficia a tots.


 Tots tenim les nostres dèries, les nostres manies, eixir de bon matí a comprar el diari, a buscar el pa, dur el mòbil a la butxaca que en principi no caldria, però tenint el pressentiment de què ens pot fer falta, o eixir a córrer per la muntanya, a competir, siga a peu o amb bicicleta, fer el que és tant popular en aquests temps i que es coneix amb el nom de" Trail running" o "Btt running".

Hi ha una dita popular que diu que "córrer és de covards", però en l'actualitat normalment qui ho afirma està entrat en carns o és addicte al "sofing" o a les pantalles, siguen de jocs, ordinador o televisor.

Córrer requereix compromís, esforç i tenacitat. Uns tenen pressa, d'altres no arriben, de manera que trobem qui corre per necessitat, siga per ocupar la ment o per perdre pes, d'altres que ho fan per plaer, per gaudir dels colors, de les olors i dels sons i fins i tot hi ha qui corre per satisfacció, per millorar l'ego, per persistència, tenacitat i voluntat, per augmentar la resistència al patiment, per superar-se...

Per alguns córrer s'ha convertit en una rutina més o menys habitual. Per això, els pobles de la nostra província, cada vegada més massivament i veient que "córrer està de moda" aprofiten qualsevol excusa per a organitzar "el seu Trail" i, així de passada, afavorir l'arribada de visitants i esportistes amb el consegüent benefici econòmic que els hi suposa, per allò de les pernoctacions, menjars, compres, etc.

L'arribada del bon temps, "els ponts" laborals o els caps de setmana llargs, són alguns factors més a afegir en la proliferació d'aquest tipus de marxes o competicions, com és el cas que hui comentem i que no és altre que la coincidència de la celebració de la rogativa anual dels pelegrins de les Useres a Sant Joan de Penyagolosa, amb quatre trails que també faran que les nostres muntanyes s'òmpliguen de corredors i senderistes.

Socarrats és la primera de les cites esportives que el poble del Forcall mitjançant el club Esportiu xafa-roques celebra entre hui i demà. Una cita doble hui pels amants de la bicicleta de muntanya, per les BTT, i un Trail runnig o carrera a peu juntament amb una marxa senderista per demà, són els grans reclams per atraure un turisme familiar a aquell bonic indret dels Ports.

Amb la finalitat fomentar les proves de resistència per muntanya i donar a conéixer els llocs i paratges de Llucena, la "Ruta Molins d'Aigua", "trail running", celebrada aquest matí, i amb un gran nombre de participants, ha esdevingut en les huit edicions fins ara celebrades, un clar exemple de com la pràctica esportiva ajuda a difondre i millorar l'interior de la província, recorrent llocs tan emblemàtics de "la perla de la muntanya" com el pont penjat de la badina, el toll de Carlos, la calçada romana o els Molins fariners.

El poble de Tírig, a l'Alt Maestrat, celebra demà la III edició de la "Valltorta Trail", una altra prova esportiva de muntanya, amb dues possibles participacions, "la Trail" o "la sprint", totes dues recorrent part d'aquell terme municipal que té com a zona a destacar el barranc de la Valltorta, que és patrimoni mundial.

I tancant el cap de setmana i organitzada pel club BTT d'Onda, demà tindrà lloc una prova doble la "challenge xcmaraton" i la "prova curta", on els ciclistes participants recorreran les muntanyes dels termes municipals de Ribesalbes, Alcora, Araia, Fanzara i Onda.

De segur que ja siga com a espectadors, com a participants, com a acompanyants o simplement per casualitat, en serem molts els que gaudirem de l'esport aquest cap de setmana i els vinents, i gràcies als trails, a la vegada que coneixerem una mica més el ric patrimoni provincial que envolta els nostres pobles, ajudarem al fet que aquells sobrevisquen, canviant allò del "córrer és de covards", per córrer arriba a comportar beneficis per tots.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada