La ciutat

La ciutat

divendres, 12 d’octubre del 2018

Han tocat "el pito"


Fa un bon grapat d'anys a les escoles per indicar l'hora de l'entrada a les classes els i les mestres "de guàrdia" feien sonar un xiulet, el soroll del qual, escoltat per la xicalla, ens feia deixar allò que estàvem fent i "formar unes files" per accedir a les classes, de manera ordenada i acatant les normes mínimes del centre.

El xiulet era el senyal i a partir d'escoltar aquest tot canviava, deixàvem de fer el que volíem i ens aprestàvem a obeir, sense "dir ni piu" fins a l'hora de l'eixida en què, tornàvem a ser nosaltres mateixa.

Ara a 7 mesos vista d'unes eleccions autonòmiques i municipals el Partit Popular sembla vol tocar el xiulet, buscant obediència entre els seus afiliats i seguiment dels simpatitzants, convidant-nos als veïns a fer-los cas, com si allò que ells proposen fóra imprescindible i totalment necessari per al bon funcionament de la ciutat, aixencant-se com a salvadors.del poble.

Per això les ments privilegiades del partit encapçalades pel seu Secretari General, el senyor Teodoro Garcia, i el seu cap el senyor Casado, "han parit" una campanya que, amb el títol "España en tu balcón" ens anima, a tots els ciutadans del territori espanyol, a i penjar dels balcons, en qualsevol moment i dia, però principalment hui 12 d'Octubre, la bandera nacional, una insígnia que diuen no és partidista, tot i que el PP aspira a liderar esta "Espanya dels balcons", bandera que ens representa a tots, per fer front, segons paraules textuals a "los enemigos de la igualdad de oportunidades y de la integridad territorial".

Una campanya que jo qualificaria "de la por del PP" que veuen de reüll com, d'una banda, l'ascens de Ciutadans i de l'altra, del partit ultradretà Vox, els hi resten possibilitats a l'hora de les travesses per fer-se amb el volt del sector conservador de centredreta que fins ara era el seu baluard.

Una campanya iniciada pel PP de Madrid que, en "fer sonar el xiulet" ha tingut una ràpida resposta en el PP castellonenc, de manera que la portaveu del grup municipal del PP al nostre poble, la senyora Carrasco, s'ha aprestat a recordar-nos a tots, que des del passat abril, i com a "signe de la gran acollida" de la Guàrdia Real a Castelló, aquell cos va lliurar a l'alcaldessa la gran bandera espanyola que va presidir la jura civil, bandera que ha estat custodiada a l'ajuntament, com la resta d'objectes que ens són lliurats, pensant la senyora cap de l'oposició municipal que ara, hui, i si fora per ells per sempre, és el moment ideal perque aquella insígnia ocupara un lloc preeminent al parc de Ribalta, com a "símbol de respecte als valors democràtics i a les institucions que dirigeixen el País, a la Corona i a la Unitat Nacional".

Hi ha una expressió molt castellana, que supose agradarà al PP castellonenc en general i a la senyora Carrasco en particular que diu "Así se las ponían a Fernando VII", rei gran aficionat a la vegada que negat jugador del billar que, sent incapaç d'encertar una jugada per senzilla que fora, casualment sempre guanyava.

I dic expressió que agradarà al PP de Castelló, ja que els hi ve com anell al dit, ja que gràcies a la campanya dels senyors Casado i Garcia, al nou "toc de xiulet del Partit", tenen l'excusa pefecta i facilitat per, obeint als de dalt, fer allò que tan els hi agrada,"atacar" novament a l'equip de govern municipal, en aquest cas per no "penjar" la bandera-obsequi, un dia tan assenyalat com hui.

Dins l'esperit democràtic cada veí farem el que creguem convenient, penarem o no banderes als balcons, però, predicaran amb l'exemple els regidors municipals del PP al seus domicilis? Penjaran banderes nacionals dels seus balcons? Faran cas al xiulet que han tocat des de Madrid?... Tinc els meus dubtes, però com entendreu, no pense anar a comprovar-ho.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada