La ciutat

La ciutat

dimecres, 6 de juliol del 2016

Això sí que és feina seua...

Fa uns pocs mesos criticava ací mateix que la Diputació de Castelló i més en concret l'àrea de cultura que dirigeix el diputat, vicepresident i amic, Vicent Sales, es dedicava a "contraprogramar" a la nostra ciutat, per fer ombra a la gran quantitat i variats actes que des de la regidoria de cultura municipal es programaven per la nostra ciutat; de manera que des de la Diputació i més en concret des de "les aules espai cultural obert" i amb la idea de dinamitzar l'oferta cultural de la capital, el que en realitat es buscava era restar-li protagonisme a allò que des del Palau de la plaça Major i en matèria cultural es programava. Clar són governs diferents...

I si ho criticava, no era perquè estava en contra de la política cultural emanada del Palau de la plaça de les Aules, que em semblava encertada en apostar per les més variades expressions artístiques i culturals. Si ho feia, era perquè pensava i pense que la Diputació ha de ser el motor de la província, la institució que, a hores d'ara, ha de vetlar per la prosperitat dels nostres pobles i el seu progres en tots els àmbits, també el cultural, deixant "el protagonisme" cultural de la capital a la regidoria corresponent. Això no vol dir que la Diputació no ha de tenir dedicació cultural a la capital, faltaria més, si més no, no ha de ser la capital la seua prioritat.

Això tan evident, que la Diputació és la institució que més a prop ha d'estar dels pobles, l'ajuntament dels ajuntaments, ara, per fi, s'està entenent, o tal vegada siga perquè és estiu i a la capital queda menys públic potencial, el fet és que s'anuncia que la Diputació omplirà d'activitats culturals els municipis de la província al llarg dels mesos de juliol i agost, gràcies a la iniciativa "Espai cultural obert"... a la província, als pobles de la costa i sobretot de l'interior per consolidar-los com a destinació cultural i turística que, en alguns casos, bona falta que els hi fa.

Un projecte que si, amic Vicent, sí que és feina i mèrit teu, haver-lo dotat d'un contingut variat i a la vegada atractiu, un projecte que amb cicles teatrals, musicals o artístics, s'anuncia com el fet que ha de desenvolupar i impulsar la cultura tradicional a la província, amb més d'un centenar d'actuacions de música a les esglésies, cursos d'estiu, actuacions de circ, trobades de bandes, festivals de dolçaina i tabal, exposicions de fotografia o representacions teatrals, portant la cultura a totes les comarques, des de Villahermosa del Rio fins a les Useres passant per Xert, Llucena, Alcossebre, Moncofa, Orpesa, Artana, Cinctorres, Xert, Vilanova d'Alcolea, Bejis, Nules, Costur, Ares o Villores, cosint tot el territori provincial.

Activitats d'estiu, campanya d'estiu, molt bé, però que ha de tenir continuïtat també a la tardor i l'hivern, doncs la cultura no coneix d'estacions climatològiques; la cultura i la tradició ha de tenir un impacte important a totes les comarques i tot l'any, si volem dinamitzar els nostres pobles i, això és tasca fonamental de la Diputació.

Eixe és el camí, eixa és la feina amic Vicent, dinamitzar l'activitat complementària dels pobles per aconseguir que siguen més atractius de cara als visitants, de la resta de pobles de la comarca, província o forasters, tant se val, tot suma, i així, millorar les seues expectatives estiuenques...

Si voleu conèixer amb detall la programació punxeu a l'enllaç: ESPAI CULTURAL OBERT A LA PROVÍNCIA

Bon camí dedicar diners i esforç als pobles, deixant a banda la capital, amb esforços i activitats que, de segur, ajudaran a tenir els pobles plens de visitants durant tot l'estiu. El repte? Tenir-los també la resta de l'any. Tasca de qui? De tots, però principalment de la Diputació. Ara, que el temps acompanye i l’èxit, de segur estarà assegurat!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada